El DOGC publica la retirada de la mascareta per als alumnes de primària i secundària a partir d’aquest dimarts

Catalunya.- L’ús de la mascareta a les aules deixa de ser obligatori a partir d’aquest dimarts per als alumnes de primària i secundària, un cop el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la resolució que així ho estableix.

Aquesta concreta que l’avançament un dia de la retirada de la mascareta en interiors només afecta aquests dos cicles d’educació, no diu res ni dels alumnes de l’educació postobligatòria ni del personal que treballa als centres. L’eliminació de l’obligatorietat de la mascareta en interiors, a excepció dels centres sanitaris i el transport públic, entrarà en vigor a tot l’Estat dimecres. Salut defensa que la seva retirada comporta un benefici en el benestar, “que supera el risc de transmissió“.
La resolució publicada al DOGC està signada pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i adapta el pla d’actuació per al curs 2021-2022, que establia l’ús obligatori de la mascareta a partir de sis anys. El text defensa que l’ús de la mascareta en aquest col·lectiu en els centres educatius ha estat una mesura de prevenció personal “eficaç” per reduir el risc de transmissió de la Covid-19.
Ara però, l’impacte clínic més baix de la variant òmicron i l’elevada cobertura vacunal permeten canviar el paradigma de maneig de la malaltia. Salut valora també l’impacte que l’ús de la mascareta ha tingut en la població infantil pel que fa a l’aprenentatge i la interacció als centres, així com que l’efecte directe d’un increment de la transmissió associat a la retirada és “reduït” en termes de morbimortalitat.

Tags: Catalunya, coronavirus, educacio, escoles, instituts, interior, Josep Maria Argimon, mascaretes, resolució, retirada, Salut, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Concert coral de Fusions i Regalido a Santa Cristina
Notícia següent
Peratallada recuperarà el diumenge 24 d’abril la Fira de les herbes després de dos anys suspesa per la pandèmia

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes