El Dr. Josep Amat parlarà de la màgia de Pedralta a Santa Cristina

Glòria Jara Albertí

Santa Cristina d’Aro.- Aquest dissabte, 17 de desembre, els Amics de La Casa Màgica organitzaran la darrera conferència de l’any. I ho faran convidant al Dr. Josep Amat i Girbau, Catedràtic Emèrit de la Universitat Politècnica de Catalunya, per parlar de “La màgia de Pedralta”.

Pedralta, des de temps immemorials, va ser una roca basculant d’unes 104 tones que fa de límit entre els municipis de Sant Feliu de Guíxols i de Santa Cristina d’Aro. Segons els experts, era la roca basculant més gran d’Europa. Era tradició comprovar que Pedralta basculava posant una ampolla de vidre a sota la roca i fent força, a la roca, s’aconseguia veure com es trencava l’ampolla. Però malauradament, la tarda del dia 10 de desembre de 1996 el jove cristinenc Gerard Figueras es va emportar una inesperada sorpresa quan va pujar amb bicicleta a Pedralta i va veure que aquesta roca de grans dimensions havia caigut. La notícia va córrer com la pólvora i després d’un impàs de quasi 3 anys, el 25 de maig de l’any 1999, el llavors enginyer Josep Amat, amb l’ajuda de grues, va reposar la roca però malgrat tots els esforços no va poder aconseguir que tornés a bascular.
El Dr. Amat explicarà, a partir de les 7 de la tarda a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro, alguns dels secrets de Pedralta. Entre altres, desvetllarà com va arribar aquesta pedra allà dalt i perquè pot bascular una pedra. També explicarà perquè va caure, com va aconseguir reposar-la i si algun dia podrà tornar a bascular. El públic de la conferència “La màgia de Pedralta” tindrà l’honor de poder escoltar al Dr. Josep Amat, just dos dies després de rebre la distinció de Doctor Honoris Causa de la Universitat de Girona.
La conferència “La màgia de Pedralta” compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Tags: amics de la casa màgica, Ardenya, Casa Màgica, conferència, espais naturals, historia, patrimoni, Pedralta, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Càtedra d’Estudis del Suro lliurarà els primers premis a la recerca sobre el suro “Santiago Zapata” al Museu del Suro
Notícia següent
El projecte de pressupost del 2023 del Consell Comarcal potencia els serveis que s’ofereixen als ajuntaments

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes