El Govern aprova el desplegament del sistema de localització de vaixells per a la flota pesquera catalana

Barcelona (ACN).- El Govern ha aprovat destinar un import d’1.455.000 euros a un programa per renovar i ampliar els dispositius de localització de vaixells per a la flota pesquera catalana.

D’aquesta manera, es compleixen les obligacions incloses en la Política Pesquera Comuna reflectides en les prioritats establertes pel Fons Europeu Marítim Pesquer pel que fa al disseny i la implantació d’un sistema de localització de vaixells. Aquest Programa, que tindrà una durada de dos anys i mig, permetrà la dotació dels recursos humans necessaris per a la implantació d’un sistema de localització de bucs que doni en temps real la posició de les diverses embarcacions de pesca professional.
El Programa que s’aprova aquest dimarts permetrà iniciar el desplegament d’un sistema de localització de bucs al qual, en fases posteriors, es podran incorporar embarcacions pertanyents a altres sectors de l’Economia Blava.
Segons el Govern, la monitorització i el seguiment és fonamental per poder gestionar els usos i les activitats en un litoral únic quant al seu interès i valors naturals, que proveeixen la ciutadania de salut i benestar, eviten conflictes dins seu i afavoreixen la protecció i conservació dels recursos i els seus ecosistemes.
La política de la Generalitat en matèria de pesca marítima en aigües interiors, de marisqueig i de pesca professional en aigües continentals s’orienta a l’explotació racional dels recursos pesquers i marisquers, a la conservació i la regeneració d’aquests recursos i a la viabilitat socioeconòmica del sector pesquer en particular.
La Direcció General de Pesca i Afers Marítims (DGPAM) és l’encarregada d’exercir les funcions d’autoritat marítima de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de la pesca i l’acció marítimes i és l’òrgan competent per a la gestió pesquera en el marc de les competències de la Generalitat, i coordina alhora la planificació dels usos i les activitats que tenen lloc al medi marí.

Tags: Catalunya, estratègia marítima, Generalitat, inversió, localització, pesca, pescadors, programa, protecció, serveis, societat, vaixells

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Tres detinguts per robar en una casa de Castelló d’Empúries després que un mosso fora de servei els enxampi forçant-la
Notícia següent
Alfred Julbe, nou director tècnic del Club Bàsquet Sant Feliu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes