El govern espanyol anuncia una rebaixa de vint cèntims per litre de combustible per a tota la població

Madrid.- El govern espanyol reduirà en vint cèntims l’import que ha de pagar la població per cada litre de combustible, una mesura per fer front a l’escalada de preus derivada de la guerra a Ucraïna.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el president de l’executiu, Pedro Sánchez, en una conferència organitzada a Madrid prèvia al Consell de Ministres que se celebrarà aquest dimarts. Segons ha apuntat Sánchez, el govern espanyol concedirà una bonificació de 15 cèntims i les empreses petrolieres aportaran els cinc cèntims restants. Aquesta mesura forma part d’un pla que aprovarà aquest dimarts el govern espanyol i que pretén mobilitzar 16.000 milions d’euros fins al 30 de juny en forma d’ajudes directes, rebaixes d’impostos i crèdits ICO.
La mesura anunciada per Sánchez va en línia amb l’acord al qual van arribar govern espanyol i transportistes la setmana passada, on també es va pactar una rebaixa de vint cèntims per litre de combustible fins al 30 de juny. A banda d’aquesta bonificació, el president del govern espanyol ha detallat altres mesures en matèria energètica, laboral i de suport al teixit empresarial per pal·liar els efectes que està tenint el conflicte d’Ucraïna sobre l’economia espanyola. Dels 16.000 milions d’euros que es pretenen mobilitzar, 6.000 milions fan referència a ajudes directes i rebaixes d’impostos, mentre que els 10.000 milions restants arribaran en forma de crèdits.
Per al teixit empresarial, el líder socialista ha anunciat una nova línia de crèdit amb aval de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per 10.000 milions d’euros “per cobrir necessitats de liquiditat“. En paral·lel, s’estendrà el venciment i el període de carència dels ICO ja atorgats als sectors més afectats per la crisi actual, tot i que Sánchez no ha especificat terminis.
També per al sector empresarial, l’executiu aprovarà un paquet d’ajudes per al sector de l’agricultura i la pesca de 362 milions d’euros i incrementarà els recursos per compensar en un 80% els peatges energètics per a la indústria del gran consum. Segons ha especificat Sánchez, aquesta darrera mesura, juntament amb la resta que aprovarà aquest dimarts el govern espanyol per a la indústria del gran consum, comportarà una despesa de 500 milions d’euros.
El paquet de 16.000 milions d’euros ja inclou les mesures anunciades la setmana passada en matèria de transport i també contempla les actuacions que impulsarà el govern espanyol per rebaixar el preu del gas després que es reconegués “l’excepció ibèrica“. Durant la seva intervenció, Sánchez no ha detallat en què consistiran aquestes darreres mesures, però ha assegurat que “no suposaran subvencionar el gas ni distorsionar el mercat”. “El que sí que ens permetrà serà rebaixar el preu de l’electricitat de forma immediata“, ha afegit.

Revisió del lloguer i augment de l’ingrés mínim vital
En matèria laboral, les empreses podran continuar acudint a Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per evitar acomiadaments, i en matèria d’habitatge es posarà un topall en la revisió del preu del lloguer fins al 30 de juny. En concret, l’executiu limitarà al 2% l’increment màxim de l’import del lloguer durant els pròxims tres mesos.
A més, com a mesura de suport per a les famílies més vulnerables, l’executiu espanyol incrementarà en un 15% l’ajuda de l’ingrés mínim vital. Per altra banda, més de 600.000 famílies addicionals podran acollir-se al bo elèctric social, arribant així als gairebé dos milions de llars beneficiàries.

Tags: Comissió Europea, crisi, Espanya, govern espanyol, guerra, hidrocarburs, ingressos, lloguer, preus, rebaixa, serveis, societat, Ucraïna
Notícia anterior
Calonge i Sant Antoni recupera el Carnaval
Notícia següent
Enxampen ‘in fraganti’ un jove i un menor quan fugien amb dos televisors robats, a Llançà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes