El Govern valorarà la setmana vinent la situació dels embassaments i si es pot aixecar l’emergència al Ter-Llobregat

Catalunya (ACN).- El Govern valorarà la situació dels embassaments i decidirà si pot aixecar l’emergència per sequera al sistema del Ter-Llobregat després de les pluges dels últims dies, i que encara podrien continuar.

En una atenció als periodistes, el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat que esperaran uns dies perquè, als embassaments, hi entri l’aigua de les pluges i de les neus i que en la reunió de la comissió interdepartamental de la sequera prevista per a la setmana que ve també volen analitzar els consums que s’esperen durant l’estiu. Mascort ha advertit que volen treballar amb escenaris a mitjà termini i estar segurs que, si aixequen l’emergència i les restriccions que implica, no hauran de fer marxa enrere al cap de pocs dies.
Les pluges dels últims dies han permès augmentar les reserves del sistema Ter-Llobregat, del qual depenen prop de 6 milions de persones, i del conjunt de conques internes, que superen el 20% per primera vegada en mesos.
El Govern, tot i que dimarts va dir que no era el moment de revertir mesures, ha obert la porta aquest dijous a aixecar l’emergència per sequera en aquesta àrea, que va decretar fa tres mesos, quan les reserves van caure per sota dels 100 hm³. Segons l’últim balanç de l’Agència Catalana de l’Aigua, amb dades agregades de dimecres 1 de maig, els pantans del sistema Ter-Llobregat se situen al 22,2% de la seva capacitat (136,16 hm³).
Entrarà molta aigua durant uns quants dies. Fins que plou i recull, passen uns quants dies. Crec que cap a la setmana que ve podrem veure en quina situació es troben els embassaments i si estem en una situació per aixecar l’emergència o no”, ha sospesat el conseller David Mascort en una atenció als periodistes aquest dijous.
Tot i el canvi de situació dels embassaments, el titular d’Acció Climàtica s’ha mostrat caut: “Ho hem d’anar avaluant dia a dia. Hi ha moltes circumstàncies que s’han de considerar. En la reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera de la setmana que ve, valorarem totes les dades i en quin estadi estem”.
El que no farem segur és aixecar l’emergència per, al cap de 15 dies, tornar-hi a entrar. Hem de valorar els consums de tot l’estiu, les necessitats dels regants de cadascuna de les unitats. Hem de ser capaços de presentar escenaris a mig termini”, ha afegit.

Tags: aigua, Catalunya, consum, embassaments, emergència, medi ambient, restriccions, sequera, serveis, sistema Ter-Llobregat, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024, un 20,7% més que fa un any
Notícia següent
L’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del Consell Comarcal del Baix Empordà realitza fins a 1.536 actuacions

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes