El “Life Pletera” de Torroella i L’Estartit, present en una jornada al Museu Reina Sofía de Madrid

Torroella de Montgrí / L’Estartit.- El projecte Life Pletera serà un dels dos casos d’estudi que es tractaran aquesta setmana en la cinquena edició de la jornada “Arte e imaginarios turísticos”, que se celebrarà al Museu Reina Sofía de Madrid.

En aquest cicle, organitzat pel grup de recerca TURICOM, es proposa tractar la relació entre els imaginaris turístics i les arts visuals a partir de 1960. S’hi desenvoluparan un seguit de ponències acadèmiques i l’exposició de casos concrets implicats en intervencions renaturalitzadores d’entorns afectats per l’explotació turística.
En la presentació del cas de la Pletera hi participaran Xavier Quintana, director científic del “Life Pletera”, i el Esteve Subirah, un dels artistes que va formar part del projecte d’art “Lloc, memòria i salicòrnies”. En el marc d’aquesta iniciativa, cinc artistes –Jordi Morell (Salt, 1975), Joan Vinyes (Torroella de Montgrí, 1954), Esteve Subirah (Ullà, 1975), Isadora Wilson (Santiago de Chile, 1984) i Ivó Vinuesa (Barcelona, 1975)– de diferents disciplines van fer un seguiment del procés de desurbanització i renaturalització de la maresma de la Pletera. Els seus treballs es van materialitzar en diferents suports, espais i intervencions, i en una gran exposició final.
Al Museu Reina Sofía, Quintana i Subirah explicaran el lligam que es va establir entre ecologia i art i també explicaran com ha evolucionat la zona, i la percepció dels visitants, un cop que ha han passat 5 anys de la finalització del projecte.

Tags: art contemporani, espais naturals, intervenció artística, L'Estartit, Life Pletera, Madrid, medi ambient, projecte, societat, Torroella de Montgrí, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Monells acollirà la 3a edició del Firart del 14 al 16 de juliol
Notícia següent
La biblioteca de Palamós engega un estiu més l’activitat itinerant Biblioplaça, visitant diversos barris del municipi per fomentar la lectura

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes