El Mercat Medieval de Calonge arriba a la 25ª edició els dies 30 i 31 de març

Calonge i Sant Antoni.- El Mercat Medieval de Calonge arriba a la XXV edició el dissabte 30 i el diumenge 31 de març com un dels esdeveniments més consolidats al centre històric de Calonge.

Una vegada més, prop d’una cinquantena d’activitats dinamitzaran els carrers del nucli antic i atrauran públic, tant local com visitant, en plena Setmana Santa. Hi haurà música, espectacles per a tots els públics, torneigs de lluita, cercaviles, tallers i mercat d’artesania, entre altres.
Pel que fa a les propostes d’enguany, destaca la celebració del torneig de lluites a cavall tant dissabte com diumenge al vespre. Fins ara només tenia lloc el dissabte, però l’èxit de públic ha portat a programar-lo dues vegades. També es potencia la zona infantil, amb jocs de gran format, espectacles i tallers durant tot el dia. Es manté una de les apostes estrenades l’any passat: el concert de música medieval, en format de píndoles de mitja hora, que es farà dissabte, durant tot el dia, a la Sala Gòtica del Castell. A més, el carrer del Càcul i el passatge Pere Sardó s’ambientaran com si fossin una masmorra i es dinamitzaran amb animacions. Mentrestant,  als Jardins del Castell s’hi establirà un campament de setge amb la idea que el públic vegi les màquines de guerra de l’Edat Mitjana i es faci una idea de com eren els setges a l’època. S’hi faran espectacles participatius didàctics i en clau d’humor.
El programa del XXV Mercat Medieval de Calonge comença amb una activitat prèvia el divendres 22 de març a la Sala Fontova. Es tracta de la conferència “Contrapoders locals al Calonge dels segles XIV i XV”, a càrrec dels historiadors  locals Esther Loaisa i Joan Molla.
El Mercat Medieval està organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Centre d’Estudis Calongins Colònico, l’Arxiu Històric Municipal, l’Ateneu Popular i la Colla Gegantera de Calonge.
Es pot consultar tota la programació clicant en aquest enllaç.

Tags: Ajuntament de Calonge, Calonge i Sant Antoni, cultura patrimoni, dinamització del comerç, espais medievals, historia, mercat medieval, programació, promoció econòmica, Setmana Santa, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
“L’ictus a casa”: cicle de jornades per preparar el retorn a casa
Notícia següent
Conclou amb èxit la formació en benestar animal organitzada pels Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (Semega) de la Diputació de Girona

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes