Calonge i Sant Antoni.- El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha visitat aquest dijous a la tarda les 7 llibreries que formen part del projecte “Calonge, poble de llibres”.
Iceta volia conèixer de primera mà aquest projecte que impulsa l’Ajuntament i que ha convertit el centre històric de Calonge en la primera book town estable de Catalunya i la segona de l’Estat espanyol. La visita del ministre ha començat amb una rebuda oficial a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on l’alcalde, Jordi Soler, ha explicat al ministre els objectius de “Calonge, poble de llibres”, com s’ha aconseguit que 7 llibreries s’instal·lin al centre històric i la perspectiva de futur del projecte. Miquel Iceta també ha signat al llibre d’honor de l’Ajuntament, abans de començar la visita per les 7 llibreries. El ministre ha fet el recorregut pel carrer de la Rutlla, Àngel Guimerà, Plaça Major i carrer Major, entrant a cadascuna de les 7 llibreries.
Sobre “Calonge, poble de llibres”
“Calonge, poble de llibres” és un projecte transversal que respon a la voluntat de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni de revitalitzar l’activitat socioeconòmica i cultural del poble, a través del seu comerç, la seva restauració i la seva vida social, a la vegada que es potencia l’oci familiar i cultural.
Aquesta aposta ferma i decidida per posicionar Calonge com a centre cultural de les comarques de Girona i com a una vila generadora de creativitat, coneixement i transformació entronca amb la vinculació històrica del poble i dels seus veïns i veïnes amb la cultura, així com amb la seva cuidada oferta regular d’activitats: concerts, recitals, conferències, cicles de cinema o fires al carrer. A més a més, Calonge compta amb una gran riquesa pel que fa a la indústria del vi, l’agricultura ecològica, el turisme o la restauració.
Tots aquests elements s’han tingut en compte a l’hora d’identificar la possibilitat real i la viabilitat d’esdevenir una booktown: un poble on el llibre i la cultura en totes les seves formes són marca i motor economicsocial. Altres exemples de booktowns com a models d’èxit pel que fa a la reactivació de la seva economia i vida social es troben al Regne Unit, França o Noruega, entre d’altres localitats d’arreu d’Europa.