El Míting d’Atletisme de Palafrugell arriba a la seva 30a edició

Palafrugell

Aquest dissabte dia 8 de juny, a partir de les 9.30h, Palafrugell celebrarà la 30ª edició del Míting Internacional d’Atletisme EAP.

Una novetat per aquesta edició és  la recentment remodelada pista d’atletisme, la qual funciona a ple rendiment des de la seva inauguració oficial amb motiu del 28è Encontre de l’Amistat i l’Encontre de Delegacions Territorials celebrats el passat 21 d’octubre de 2023.
Al Míting de dissabte, es preveu una participació d’uns 500 esportistes, majoritàriament catalans, amb atletes convidats de diversos països europeus. Entre els internacionals hi destaca una representació amb una vintena d’atletes d’Irlanda i una delegació italiana.
La prova d’enguany figura al calendari de World Athletics  i de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme en la categoria Internacional 1 i coincidirà amb la disputa del 29è Campionat de Catalunya sub 18, campionat que ja s’havia celebrat a Palafrugell el 2001 i el 2019.
La competició forma part des dels seus orígens del Circuit EAP, abans Europe Athletisme Promotion i actualment Events for Athletics Promotion, degut a que la pretesa traducció a l’anglès de l’associació no va ser autoritzada per la Federació Europea per no crear confusió.
Cal destacar que el circuit acull aquest any 14 mítings en 10 països diferents: Països Baixos, Letònia, Itàlia, França, Hongria, Malta, Espanya, Bèlgica, Suïssa i Regne Unit.
Durant la celebració del congrés anual a Catània el passat novembre, i a iniciativa de Palafrugell, es va acordar que tots els mítings inclourien com a mínim dues proves de promoció de les categories sub 18 o més joves, per tal de cercar un sector diferenciat, ja que en categoria absoluta hi ha molta competència i molts de nivells, des de la Diamond League, Gold, Silver, Bronze, Challenger, contra els quals no es pot competir sense pressupostos molt importants.
Aleshores Palafrugell va decidir especialitzar-se a partir d’ara en aquestes categories, que són el bressol dels atletes del futur. La categoria sub 18 ja contempla campionats europeus i mundials.
S’ha negociat amb la Federació Espanyola i la Catalana que els atletes que no participin al campionat de Catalunya ho puguin fer fora de concurs en les curses a partir de 800 metres, obstacles, marxa i tots els concursos, amb classificació separada.
Per tal de incentivar la categoria s’ha elaborat una taula de rècords del circuit EAP. La obtenció d’un rècord a Palafrugell tindrà la recompensa d’un obsequi i un diploma.

Festa Major de Palamós 2024

Tags: atletisme, circuit, competició, esports, míting, Palafrugell, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Consell Comarcal promou un estudi per conèixer el consum de peix entre l’alumnat de secundària del Baix Empordà
Notícia següent
Homenatge a Catalina Massaguer Torrent, àvia centenària de la Residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes