El model energètic del Cap de Creus es debatrà dimecres en una sessió participativa oberta a ciutadania i entitats

Roses.- Promoure el debat ciutadà sobre el model energètic que es vol impulsar al Cap de Creus, recollir propostes municipals i supramunicipals i elaborar un Pla d’Acció, són els objectius del procés que inicia Roses, juntament amb els municipis que integren la Unitat de Paisatge Cap de Creus, aquest dimecres 17 de novembre, amb la realització d’una sessió telemàtica oberta a ciutadania i entitats.

Aquesta iniciativa s’inclou en el procés d’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), un document de planificació energètica i climàtica que té per finalitat assolir l’objectiu europeu de la reducció d’emissions de Co2 per a l’any 2030, mitjançant la planificació d’accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic.
La sessió “Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del teu territori” tindrà lloc de manera telemàtica el proper 17 de novembre, a les 18 hores. Impulsada per la Diputació de Girona, està oberta a qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès en el Medi Ambient i pertanyi a algun dels municipis que integren la Unitat de Paisatge de Cap de Creus (Cadaqués, Colera, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, el Port de la Selva, Roses, la Selva de Mar i Vilajuïga). Per participar-hi només cal inscriure’s prèviament a través d’aquest enllaç.
L’objectiu de la sessió és debatre el model energètic que es vol impulsar al territori. A partir de l’exposició dels aspectes més destacables de la diagnosi del PAESC (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima), es treballarà amb la ciutadania i entitats sobre quines propostes es poden dur a terme a nivell supramunicipal i se’n farà un recull. Posteriorment, donant continuïtat a aquesta sessió, entre el 18 de novembre i el 18 de desembre el portal Decidim permetrà donar suport a les diferents propostes recollides, per tal de visualitzar aquelles que tenen un major consens de la ciutadania i estudiar la seva incorporació als documents del PAESC.
Aquest projecte deriva del compromís del Pacte de les Alcaldies, una iniciativa europea en què els municipis assumeixen el compromís voluntari de millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el seu territori al canvi climàtic. L’adopció d’aquest compromís comporta la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) mitjançant els quals es planifiquen les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys en el municipi.

Tags: Alt Empordà, cap de Creus, energies renovables, medi ambient, municipis, paisatge, participacio ciutadana, Roses, serveis, societat, sostenibilitat, territori, transició energètica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Inici de la poda d’arbres de Figueres, que afectarà a l’arbrat de 58 espais i finalitzarà a finals d’any
Notícia següent
Bon balanç de la jornada “Joves for Future” celebrada a l’Escala

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes