El Museu de la Pesca presenta el documental “La mirada del viatger” en el marc de l’exposició temporal “Costa Esbravada”

Palamós.- El Museu de la Pesca presentarà el dijous 10 d’agost el documental “La mirada del viatger”, una proposta que s’inclou en el marc de l’exposició temporal “Costa Esbravada”, que fins a l’11 de setembre es pot veure en aquest equipament cultural palamosí.

Aquest treball audiovisual ha estat realitzat i produït pel cineasta i documentalista Antoni Martí, i compta amb textos del cronista gironí Narcís-Jordi Aragó.
La pel·lícula, d’uns cinquanta minuts de durada, recull les transformacions socials, polítiques, o paisatgístiques que ha viscut la Costa Brava durant el segle XX. Les imatges, rodades per diferents autors, mostren el pas del cinema mut al sonor, i del blanc i negre al color. La filmació inclou imatges del rodatge de Pandora y el holandés errante, entre molts altres actes tant públics com privats, amb la música de Quim Sota i d’altres autors com ara Beethoven, Scott Joplin o els Teen Tops.
La projecció del documental “La mirada del viatger”, tindrà lloc a partir de les 19 hores, amb entrada gratuïta.

Exposició “Costa Esbravada”
Aquesta és una de les activitats paral·leles que s’organitzen des del Museu de la Pesca amb motiu de l’exposició fotogràfica “Costa Esbravada”, del periodista Miquel Riera. Aquesta exposició presenta una vintena de fotografies, que es poden veure exposades, i una seixantena més que en aquest cas es projecten, en les quals es reflecteix els canvis que, dels anys 60 ençà, han transformat urbanísticament la Costa Brava per sempre.
Miquel Riera reflexiona sobre la cara menys amable del litoral gironí. Aquelles urbanitzacions i edificis que han enlletgit la Costa Brava, posant l’objectiu en allò que té un impacte real en aquest paisatge litoral, per tal de conscienciar el públic visitant de l’exposició de la necessitat de protegir encara més del que ho està la Costa Brava.

Activitats paral·leles
Al voltant d’aquesta exposició s’han organitzat activitats paral·leles que complementen el missatge d’aquesta mostra fotogràfica.
És el cas de la projecció del documental “La mirada del viatger”, que es durà a terme demà dijous, o bé la que va tenir lloc el juliol passat amb la projecció de la pel·lícula “Els límits de la Costa Brava”, també del cineasta i documentalista Antoni Martí.
Les activitats complementàries a l’exposició es tancaran el divendres 8 de setembre amb el debat “Costa Brava. Costa esbravada”, que tindrà lloc al Museu de la Pesca i que comptarà amb la participació del geògraf Javier Martín; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; i el membre de l’entitat SOS Costa Brava, Eduard de Ribot.

Tags: cinema documental, costa brava, exposició temporal, historia, medi ambient, Museu de la Pesca, palamós, projecció, societat, turisme, urbanisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Perd el control del seu cotxe i s’estimba contra el sistema elèctric del nou aparcament de Sant Feliu de Guíxols
Notícia següent
S’eleven a onze els detinguts per l’assalt a la discoteca Costa Este de Palafrugell, tots amb ordre d’allunyament

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes