El Museu del Suro de Catalunya acull “Construccions identitàries”, una exposició fotogràfica de Mar C. Llop que mostra l’evolució de les persones transgènere

Palafrugell.- La programació anual d’exposicions temporals del Museu del Suro, proposa la difusió de diverses temàtiques, patrimonials, artístiques, de caràcter divulgatiu i també social.

“Construccions identitàries” n’és un bon exemple, una exposició que té al darrere un llarg recorregut, amb molta repercussió mediàtica que neix el 2013 a través d’un projecte on la comissària es planteja transitar per presentar-se davant el món en femení. Al mateix moment que comença amb l’activisme trans coneix discursos d’altres persones divergents del gènere, persones que l’acompanyen en aquesta experiència mostrant-se en imatge i paraula.  A partir d’aquí van néixer diverses línies de treball al mateix temps: “EnTrànsit”, “Persones, Conceptes i Vincles”. El 2017 es va publicar el llibre Construccions “Identitàries – Work in progres” amb 10 representacions de “EnTrànsit”, 54 Persones, 15 Vincles i 28 Conceptes.
L’exposició plasma a través d’imatges i textos els sentiments, el camí, les realitats, els pensaments, els debats de les persones transgènere des que neixen condicionades per l’aparell reproductor i per la dicotomia física i se’ls adjudica un gènere: home o dona. Es vol expressar l’evolució d’aquells cossos que no es reconeixen en el gènere adjudicat, així com el trànsit i els canvis que experimenten en el procés i la construcció i d’un cos en el qual cadascú se senti còmode.
La fotògrafa i activista Mar C. Llop va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i realització de vídeo al Centre de la Imatge. L’any 1996 va muntar el seu primer estudi, i des d’aleshores treballa en el món editorial i publicitari. Activista de l’associació de persones trans “Generem!”, ha sigut vicepresidenta de la federació LGTBI.CAT ha estat presidenta des de la seva creació el 2015 fins a mitjans del 2018, portaveu de la mateixa al Consell LGTBIQ de Barcelona i al consell Nacional. Tanmateix, forma part de la plataforma Trans “Forma la Salut”, organització que ha aconseguit canviar el protocol d’atenció a les persones trans.
L’exposició compta amb el suport de l’Associació Trans “Generem!”, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. La programació d’activitats inclou activitats per a centres educatius (4t d’ESO), visites guiades i xerrades així com la projecció de la pel·lícula “Famílies trans”.
Dissabte, dia 22 de gener a les 19 hores inauguració i visita comentada a càrrec de Mar C. Llop comissària de la mostra. Dissabte, dia 5 de febrer a les 19 hores Projecció de la pel·lícula “Famílies Trans”, amb entrada lliure i reserva prèvia al 972 30 78 25.

Tags: cultura, dones, exposició temporal, fotografia, gènere, igualtat de gènere, Museu del Suro, Palafrugell, societat, trans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Un incendi en una casa a Jafre crema totalment la planta superior i n’afecta l’estructura
Notícia següent
Castell-Platja d’Aro retorna presencialment al mercat de mostres especialitzades a la Fira Internacional de Turisme de Madrid

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes