• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

El nord de les Gavarres i el Cap de Creus són les zones que estan “pitjor” en cas de foc forestal a comarques gironines

5 de Juliol de 2020

Imatge aèria d’un incendi agrícola i forestal a Vilopriu el 4 de juliol del 2018

Girona (ACN).- El nord de les Gavarres i el Cap de Creus són les dues zones de les comarques de Girona que més preocupen als Bombers i als Agents Rurals, en cas que hi hagi un incendi forestal.

Segons ha explicat l’inspector en cap dels Agents Rurals a Catalunya Antoni Mur aquests dos llocs és on la vegetació “està pitjor“. De totes maneres, des dels dos cossos han destacat que l’inici de la campanya forestal ha estat “millor que la de l’any passat“, si bé han recordat que cal “estar amatents“, ja que les condicions actuals “poden canviar en pocs dies“. Una campanya que comptarà amb 42 nous bombers a la regió de Girona i, a partir de l’agost, amb els efectius que surtin de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) on estan acabant el curs.
L’inici de campanya forestal a les comarques de Girona fa ser optimistes als Bombers. Tot i que els estralls del temporal Gloria preocupen al cos, la situació a dia d’avui és “millor” que la de fa un any, on es preveia un estiu “molt complicat“. De totes maneres, el cap dels Bombers a la regió de Girona, Jordi Martín, recorda que cal estar alerta, ja que “tot pot canviar ràpidament“, en bona part per la casuística que tenen les comarques gironines. “No hem d’oblidar que aquí tenim entrades de vent del sud, tramuntanades i ponentades“, ha assenyalat Martín.
En aquest sentit, l’inspector en cap dels agents rurals a Catalunya Antoni Mur ha explicat que hi ha dues zones que estan “pitjor“; el nord de les Gavarres i el Cap de Creus. Es tracta d’espais on el Gloria ha deixat arbres caiguts, on les pluges han fet créixer la vegetació i que una calorada pot convertir en combustible en cas d’incendi.
De totes maneres, el Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca assenyala que s’ha pogut netejar els llocs més “complicats” en cas que es declari un foc. De fet, la Directora dels Serveis Territorials a Girona, Elisabet Sánchez, ha deixat clar que el 15 de juliol s’hauran acabat els treballs a les zones que més complexitat presentaven.
Que la temporada ha començat tranquil·la s’explica amb la quantitat d’incendis que s’han registrat a les comarques de Girona en el que va d’any. En total han estat tretze, i no han arribat a cremar ni una sola hectàrea.

42 Bombers nous
La regió, que té dinou parcs de funcionaris i nou més de voluntaris, compta des de fa unes setmanes amb 42 efectius més, que han de servir per cobrir la falta de bombers que hi ha a la demarcació i que ha obligat a tancar algun parc de manera puntual. A aquests, caldrà sumar-hi els que surtin de l’escola i que començaran a l’agost. A més, està previst que arribin nous vehicles i més material per equipar els Bombers.
La incorporació dels nous efectius satisfà Martín, que deixa clar, però, que encara no resol del tot el problema. De totes maneres, el cap dels Bombers a Girona espera que amb les noves convocatòries que hi ha previstes vagin “equilibrant” una situació que es va complicar arran dels anys que no es van convocar oposicions.

Menys incendis i menys hectàrees
Un els efectes de les campanyes que s’estan duent a terme els darrers anys per evitar focs forestals és la caiguda dels incendis, i de les hectàrees cremades. I és que el 2019 va ser l’any que menys terreny es va cremar des del 2008. De les 28,6 hectàrees calcinades l’any passat la majoria van ser al Baix i a l’Alt Empordà.
Mur també ha lamentat que, dels vuit focs més importants que hi van haver, només un va ser provocat per un accident. De la resta, dos van ser intencionats –Vilopriu i Amer– i els altres cinc van ser com a conseqüència d’una negligència. “Per això fem esforços en les campanyes de conscienciació“, remarca Mur.

Cooperar amb els bombers de la Catalunya del Nord
Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d’Interior a les comarques de Girona, Albert Ballesta, ha explicat que es mantindrà fins el 2021 el projecte “Cooperem” entre els bombers catalans i els de l’altra banda de la frontera. Ballesta ha posat en valor la importància de l’acord, per tal de “millorar l’estratègia conjunta en cas d’incendi” a la zona transfronterera.

Arxivat com a: Alt Empordà, Baix Empordà, Gavarres, Medi ambient, Patrimoni, Societat Etiquetat com a: agents rurals, Alt i Baix empordà, bombers, cap de Creus, Gavarres, incendis, prevenció incendis, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels plats brutals de "Lo ranxo del migdia" de @lacalataverna de #palamos #gastronomia #cuinamarinera #cuinamarimuntanya #menjardecollons #menjarbé #fideua #fideus #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #incostabrava
Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Cre Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Creu del Castellar a @calongesantantoni #calongeisantantoni #calonge #mirador #paisatge #febrer #costaempordanesa #costabrava #patrimoni #patrimonicultural #patrimoninatural #raconscomarquesgironines #raconsemporda #vistes #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà #incostabrava
Primera collita de la temporada #esparrecs #esparr Primera collita de la temporada #esparrecs #esparrecsdemarge #natura #delboscalplat #gastronomia #cuina #palamos #capgros #baixemporda #costabrava #empordanet #menjardecollons
La bassa del molí amb el castell de Sant Miquel a La bassa del molí amb el castell de Sant Miquel al fons, cap al 1950 (Fons família Planas Ruart). Una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Sant Miquel de @visitpals" de @narcissubirana, que trobareu al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #pals #cultura #patrimoni #historia #molidepals #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal #fotosantigues #imatgesantigues #1950s
La badia de #palamos i #santantonidecalonge a la d La badia de #palamos i #santantonidecalonge a la dècada de 1930”. Foto: Mur. Col·lecció d’imatges de l’@ajuntamentdepalamos (AMP). Una de les imatges que il·lustren l’article “La costa dels americans” d’Evarist Puig. El trobareu al número 71 de la  @rbaixemporda, “Temps de salut”, ja a la venda #baixemporda #costabrava #costaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #1930s #seglexx #imatgesantigues #fotosantigues #premsacomarcal
"El regne dels fongs. La funció secreta dels labo "El regne dels fongs. La funció secreta dels laboratoris sota terra", de @ramotgarcia amb fotografies de @rosamatesanz, al número 71 de la  @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #natura #fongs #terra #floracatalana #baixemporda #grupdenaturasterna #premsacomarcal #territori
"L'Hospital de l'@ajuntament_labisbaldemporda", de "L'Hospital de l'@ajuntament_labisbaldemporda", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #labisbaldempordà #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava
"Temps de bolets negres", d'@antequera_cuiner, al "Temps de bolets negres", d'@antequera_cuiner, al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #boletscatalans #boletsdecatalunya #bolets_cat #bolets #gastronomia #micologia #cuinacat #cuina #cuinacatalana #cuinadelbolet #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"Grans epidèmies que hem patit a l'Empordà", de "Grans epidèmies que hem patit a l'Empordà", de @narcissubirana (Investigador i membre del Cercle Català d'Història), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #salutiforçaalcanut #epidemies #empordà #historia #cultura #empordanet
"Cargols amb sèpia i gambes", una de les #recepte "Cargols amb sèpia i gambes", una de les #receptes de l'article "Mars i muntanyes" d'Abraham Simon-Ferré que trobareu al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #marimuntanya #gastronomia #empordagastronomic #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #cargols #menjarbé #menjardecollons #baixemporda #costabrava
Benedicció de la primera ambulància de la #creur Benedicció de la primera ambulància de la #creurojasantfeliudeguixols, popularment coneguda com la "Campaneta", davant del @guixols_ajuntament cap a l'any 1955. Una de les imatges que il·lustren l'article "Metges de capçalera vocacionals a Santa Cristina d'Aro", de @gloriajaraalberti, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #creuroja #sanitat #metges #santfeliudeguixols #valldaro #baixemporda #costabrava #imatgesantigues #fotosantigues #historia #cultura #santacristinadaro #premsacomarcal
"Olis @brugarol. L'essència de l'Empordà", al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #brugarol #oli #olidelemporda #olidoliva #agricultura #gastronomia #cuina #cuinatradicional #palamos #valldebell_lloc #baixemporda #empordà #costabrava #costaempordanesa #premsacomarcal
"L'antic Hospital dels Pobres de Jesucrist de @vis "L'antic Hospital dels Pobres de Jesucrist de @visitpals", de @narcissubirana, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #pals #costabrava #premsacomarcal
"Galets de Nadal farcits amb tàrtar de tonyina i "Galets de Nadal farcits amb tàrtar de tonyina i cherrys estofats amb all tendre", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a l'@ajuntamentdepalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinadelpeix #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #palamos #baixemporda #empordà #costabrava #menjardecollons #premsacomarcal #empordagastronomic
"L'impacte de la Covid als Serveis de Salut Integr "L'impacte de la Covid als Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà", d'Anna Ribera (Directora assistencial de @_ssibe), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #ssibe #hospital #hospitaldepalamos #baixemporda #salut #sanitat #metges #personalsanitari #covid #coronavid19 #premsacomarcal
"Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de ll "Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de llorer i salsa fricandó", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #receptes #pollastredepagès #canelo #quermanygastronòmic #pals #baixemporda #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel "L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel Borrell i Sabater, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #hospital #santfeliudeguixols #antichospital #historia #fotosantigues #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa