El nucli medieval de Vulpellac serà l’escenari del Fantasticat, la nit de les criatures màgiques de Catalunya

Forallac.- El proper dissabte 3 de juny, a les 21.30 hores, el nucli antic de Vulpellac acollirà el Fantasticat, la nit de les criatures fantàstiques de Catalunya: una experiència interactiva a mode d’exposició itinerant amb entrada gratuïta.

El projecte vol divulgar les criatures fantàstiques del país d’una manera engrescadora i innovadora per tal que continuïn formant part de l’imaginari col·lectiu. L’Home dels Nassos, el Papu, l’Home del Sac, la Tinyosa, el Simanyot, la Dona d’Aigua o el Pardinot, la Fumera, el Pericot o els Nyítols són algunes de les criatures que emergiran en un recorregut immersiu a places i carrers de Vulpellac i seran escenificades de la mà de diversos artistes visuals, en un projecte organitzat per BRAVA! amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Forallac.
Aquest divendres al matí s’ha presentat el projecte a la plaça d’Enric Sauch de Vulpellac, en una roda de premsa amb la presència de Josep Sala, alcalde de Forallac; Nacha Delpiano, directora de BRAVA!; i tres dels artistes participants, Gemma Raurell, Olga Solà i Xevi Bayona.
L’alcalde Josep Sala s’ha mostrat agraït de poder acollir una proposta “tan engrescadora com el Fantasticat” a Vulpellac i ha fet una crida a “la il·lusió i a la fantasia”. Al seu torn, Nacha Delpiano, directora de BRAVA!, ha destacat la importància de “connectar novament les criatures fantàstiques del país amb famílies, infants i joves”, alhora que ha explicat el gran treball d’artistes d’arreu del país en el projecte: “Noms com Eyesberg Studio, Javier Luján, Olga Solà, Gemma Raurell, Xevi Bayona o Nueve Ojos, configuren l’equip artístic que s’ha encarregat de recrear algunes de les criatures fantàstiques de Catalunya que apareixeran al municipi de Forallac”. Mitjançant la tecnologia aplicada cada artista ha treballat en una criatura que faran que el recorregut esdevingui “una experiència inoblidable per al públic assistent de totes les edats”, ha afegit Delpiano.
El Fantasticat arrenca el proper dissabte 3 de juny a Vulpellac, però es presenta com una proposta itinerant que pot anar girant pel territori. Si bé moltes criatures que es presentaran provenen de temps ancestrals, a cada experiència Fantasticat, s’escollirà una criatura que serà apadrinada per una entitat col·laboradora en el seu desenvolupament sostenible. En aquest sentit una de les entitats que ja ha col·laborat en el Fantasticat és l’Associació de Defensa Forestal Gavarres Nord, representant  la Fumera. I si bé el Fantasticat convida al públic a exercitar la imaginació, a més de recuperar criatures fantàstiques, també convidarà a imaginar-ne de noves.

Un projecte inspirat en “El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya”
El Fantasticat neix inspirat en El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya de Joan de Déu i Maria Padilla publicat per l’Editorial Comanegra, que recull l’imaginari nostrat de temps ancestrals i és ideal per obrir la porta als éssers fantàstics del país. Joan de Déu incideix a recrear un bestiari de l’antiguitat amb diverses fitxes tècniques a través de les quals les diverses criatures i personatges es classifiquen segons característiques, lloc d’origen i aparença. Així l’obra convida a viatjar arreu del territori, sempre tenint en compte notes de folkloristes clàssics com Amades, Violant i Simorrra o Serra i Boldú.

BRAVA! Performing Arts: la nova fàbrica de creació amb seu a la Bisbal d’Empordà
Amb seu a la Bisbal d’Empordà BRAVA! és una fàbrica de creació artística i multidisciplinari dedicada a les residències artístiques, logística i management per a creatius que manté convenis amb diverses entitats artístiques com la Universitat Elisava, Alzueta Gallery y Loud Fundation. Amb més de 20 anys dedicats a la producció artística amb un especial accent els nous formats, ha desenvolupat projectes culturals a més de 30 països. BRAVA! és una iniciativa privada que neix de la mà d’un equip de gestors culturals, que cercaven un espai en el qual poder donar un servei integral a la creació. El centre creatiu vol fer la seva aportació a l’activitat cultural anant més enllà del seu propi terreny, fora dels grans pols de creació i amb l’ecosistema artístic empordanès com a teló de fons, motor i guia. I d’aquí prové el nom BRAVA!: una paraula molt arrelada al món de la cultura i una clara identificació amb el concepte territorial “Costa Brava”, de renom internacional.

Tags: Ajuntament de Forallac, cultura, espectacle, fantasia, historia, immersions, patrimoni, societat, tecnologia, Vulpellac

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
62è Aplec de Pedralta
Notícia següent
Les exportacions gironines creixen un 12,2% durant el primer trimestre d’any i ja freguen els 2.000 MEUR

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes