El Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, present a les jornades de turisme accessible

Baix Empordà.- L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà ha participat aquest dissabte a les jornades de turisme accessible organitzades per l’Associació Espina Bífida de Catalunya, a l’Hospital de l’Institut Guttmann de Badalona.

Les jornades, que van realitzar-se presencialment, tenien l’objectiu de promoure que les persones amb mobilitat reduïda tinguin coneixement sobre quines ciutats són més accessibles i per què, quins serveis existeixen per agafar transports, en quins portals web poden organitzar els seus viatges a diferents punts de Catalunya i conèixer finalment, les experiències que han tingut les persones amb espina bífida.
És en aquest marc que va exposar-se el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà en la taula que parlava de la organització de viatges per Catalunya. En les jornades també van participar-hi altres representants d’entitats com SEGITTUR (Societat Estatal de Gestió de la Informació i Tecnologies Turístiques), la Fundació ONCE, la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme, entre d’altres.
El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat l’interès que el pla del Baix Empordà genera arreu del país: “és un projecte pioner, molt transversal, i en el que treballen conjuntament administracions, sector turístic i entitats de suport a les persones amb discapacitat. Al Baix Empordà som una destinació turística referent i volem mantenir aquest lideratge possibilitant que tothom pugui gaudir i accedir a la nostra oferta”.

El Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà
El Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà és un projecte impulsat per I’Àrea de Turisme del Consell Comarcal amb l’objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.
Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística i que volen millorar la seva accessibilitat turística. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials, i evidentment la resta de clients que utilitzaran l’establiment o espai accessible amb molta més seguretat i confort.
Per participar en el projecte, caldrà registrar-se al lloc web: https://accessibilitat.baixemporda.cat/ i omplir una enquesta. D’aquesta manera l’establiment podrà tenir una primera valoració del seu nivell d’accessibilitat. Seguidament, caldria contactar amb el consell comarcal per validar la informació d’aquesta enquesta i en el cas que sigui accessible entraria a formar part de la promoció que s’està duent a terme amb el pla: la publicació “Turisme per a tothom al Baix Empordà”, participació en l’acte de reconeixement públic, difusió on line, entre d’altres.

Tags: accessibilitat, Baix Empordà, Consell Comarcal, destinació, enquesta, jornades, participacio ciutadana, pla, qualitat turística, Salut, serveis, societat, turisme, turisme inclusiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La proposta “Casinos i societats d’ajuda al vell Platja d’Aro” presentada pel Centre l’Avenir Fanalenc guardonada amb el 10è premi de recerca local 2021 de Platja d’Aro
Notícia següent
Salut declara 45 ingressats més (515) i 5 crítics més a l’UCI (107), amb 837 nous casos i cap mort

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes