El Pla de Xoc de neteja i manteniment de la Bisbal continua avançant pel barri del Convent i cap a la Guardiola

La Bisbal d’Empordà.- El Pla de Xoc continua avançant pel sector sud de la Bisbal, pel barri del Convent i ampliant el seu radi d’actuació cap a la zona de la Guardiola.

Aquest gener, la brigada municipal també ha fet diverses actuacions a camins rurals del municipi, així com a aparcaments de paviment de terra. També cal fer esment de la intensificació tasques de manteniment de jardineria a parcs i zones verdes de la Bisbal d’Empordà, a més de seguir repassant la pintura vial a diversos punts de la ciutat. Alhora, s’han atès diverses incidències a la via pública, com esvorancs o desperfectes per accidents o inclemències del temps, entre d’altres.
La Bisbal va encetar el passat 27 de novembre l’execució del Pla de Xoc de neteja i manteniment de la ciutat, que compta amb un pressupost de 416.000 euros i una durada prevista de cinc mesos. Per fer els treballs, s’ha dividit la ciutat en 8 sectors, arrencant per la zona sud. Els veïns dels sectors afectats van rebent un escrit amb l’explicació dels treballs que es portaran, alhora que es van senyalitzant els carrers on s’actua per tal que es retirin els vehicles estacionats i poder fer amb més eficàcia les feines de neteja.
La part principal del Pla és la neteja de brutícies de la via, tant de forma manual com amb les màquines, fent servir en punts complicats aigua a pressió (que no és potable) com a reforç, juntament amb l’eliminació de totes les herbes. També s’aprofita per refer panots malmesos, canviar senyals deteriorats i repintar a on calgui. S’afegeixen o es renoven bancs i papereres, així com miralls per a millorar la visibilitat dels conductors en diferents punts. També s’actua en parcs infantils, camins rurals i enllumenat, i es fa una primera fase d’asfaltats a algunes de les vies més malmeses. La brigada municipal compta amb el suport puntual d’empreses externes, que sempre que es pugui seran de la Bisbal.
L’execució del Pla de xoc té dos objectius. A curt termini, posar la ciutat en condicions i, a mig termini, permetre que a partir d’aquesta posada a punt només calgui fer cada x temps el manteniment pertinent, programat i sistematitzat. En aquest sentit, la ciutadania té a la seva disposició el correu electrònic pladexocneteja@labisbal.cat i el canal de whatsapp exclusiu a través del 610 773 885 per fer arribar qualsevol suggeriment que es consideri adient.
El regidor de Via Pública de l’Ajuntament, Xavier Dilmé, recorda que “el Pla s’executa simultàniament amb el dia a dia, que comporta actuacions puntuals a diferents espais i edificis municipals, amb la preparació d’activitats importants com tot el relacionat amb el Nadal (llums, tió, quines, Reis…), després la retirada dels llums i ara Carnaval”. En aquest sentit, Dilmé vol agrair la col·laboració ciutadana i, sobretot, les aportacions que es fan al correu electrònic i whatsaap del Pla de Xoc. “La millora de l’estat de la via pública només serà possible si la fem entre tots”, acaba dient.

Tags: brigada, carrers, jardineria, La Bisbal d'Empordà, manteniment i conservació, neteja viària, pla de xoc, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’obra nova remunta i creix un 32% a comarques gironines però les rehabilitacions trenquen tendència i s’enfonsen un 23%
Notícia següent
Palafrugell canviarà 307 lluminàries del nucli de la població amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes