El Ple de Calonge i Sant Antoni aprova la rebaixa d’impostos pel 2021

Calonge i Sant Antoni.- El Ple de Calonge i Sant Antoni va aprovar aquest dijous les ordenances fiscals proposades pel govern del municipi.

Les ordenances fiscals per l’any 2021 van tenir el suport de la majoria absoluta del plenari, amb els vots favorables de Junts (4), PSC (3), Republicans (1), CUP (1) i PP (1). Els grups municipals d’Esquerra (5) i Avancem (2) hi van votar en contra.
Les ordenances fiscals per l’any vinent dibuixen un escenari de baixada d’impostos i obren la porta a un paquet de subvencions i ajuts per a persones en situacions més desafavorides. Així, l’Impost de Béns Immobles baixarà l’any vinent un 1% ,l’impost de circulació es retallarà un 30% per la major part dels vehicles, mentre que la taxa de terrasses i de guals d’establiments comercials, hotels i allotjaments es reduirà un 95%. També s’elimina la taxa pels serveis de control i tinença d’animals.
L’objectiu és rebaixar la pressió fiscal durant l’any 2021 per fer front a la crisi econòmica provocada per la Covid-19, i amb la mirada posada en mantenir la reducció impositiva l’any 2022. A banda del descens de la pressió fiscal, el govern de Calonge i Sant Antoni va anunciar en el ple d’ahir dijous que convocarà a mitjans de novembre un ple extraordinari per aprovar un pla de xoc per fer front a la crisi econòmica provocada per la Covid19. Aquest pla definirà una bateria d’ajuts i subvencions per a persones i empreses del municipi.

Rebaixa de l’IBI
Reducció de l’1% en la quota de l’IBI, i l’establiment de bonificacions de fins al 80% per a famílies nombroses, monoparentals, persones vídues i persones amb discapacitat. Aquestes bonificacions s’aplicaran a les persones amb situació de vulnerabilitat, regulat en funció dels ingressos de la unitat familiar.
En l’Impost Sobre Béns Immobles també s’incorporaran bonificacions per aprofitament tèrmic, l’increment dels anys de bonificació d’habitatges de protecció social i la bonificació pels propietaris que posin a lloguer assequible vivendes per joves.

Reducció d’un 30% de l’impost de circulació
Rebaixa d’un 30% per la major part dels vehicles. En aquest sentit, les ordenances reduiran el 30% aquest impost per als vehicles de menys de 16 cavalls fiscals de potència, de manera que només queden exclosos els vehicles que es poden considerar d’alta gama.

Reducció del 95% de la taxa de terrasses
Bars, restaurants i hotels veuran reduïda de manera molt considerable l’import que paguen per l’ocupació de la via pública amb taules i cadires. Les ordenances 2021 aplicaran una reducció del 95% en la quota d’aquesta taxa, una rebaixa que es mantindrà el 2022 per les autoritzacions vigents enguany. A aquesta rebaixa s’hi afegeix la reducció d’un 95% de la taxa de guals i reserves d’espais de comerços, hotels i allotjaments per al 2021. Amb la rebaixa del 95% de l’ocupació de via pública la mitjana que hauran pagat els establiments durant aquest any i l’any vinent serà d’un 75%.

Increment de les subvencions per persones vulnerables
L’escenari econòmic per l’any vinent també preveu un increment important de la subvenció destinada a ajudar a les persones en situació més vulnerable. Com a novetat, les persones vídues i les persones amb discapacitat es podran beneficiar d’aquests ajuts per pagar l’IBI, la taxa d’escombraries i l’aigua. El gruix més important es destinarà als ajuts pel pagament de l’IBI, que podran arribar a cobrir fins al 80% de l’import per a famílies nombroses, monoparentals, discapacitades amb més d’un 33% i persones vídues.

Tags: Ajuntament, aprovació, Calonge i Sant Antoni, fiscalitat, impostos, ordenances fiscals, ple, rebaixa, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els museus de la Fundació Dalí tancaran tot el novembre pels confinaments a Catalunya i França
Notícia següent
L’Ajuntament de Castelló d’Empúries fa un estudi d’habitatges buits del municipi per incentivar el lloguer social

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes