El port de Palamós rep la visita del veler escola de la Marina Italiana, Orsa Maggiore

Palamós.- Aquest dijous al matí ha atracat al port de Palamós el veler escola de la Marina Italiana, Orsa Maggiore, en una escala al municipi que s’allargarà fins dissabte vinent 30 de juliol.

Es tracta d’una unitat d’instrucció de cadets de l’Acadèmia Naval italiana de Livorno, que aquests dies realitza una navegació de formació d’alumnes, que els porta per diversos ports de la mediterrània, i que provinent de La Maddalena (Sardenya), fa escala ara a Palamós, per després seguir rumb a la ciutat d’Alacant.
El veler està aparellat de ketch amb dos pals. Té un registre brut de 80 tones, amb una eslora de 28,30m i compta amb una superfície vèlica de 387m². La dotació del vaixell està integrada per vint persones, vuit oficials i tripulació, i dotze alumnes de tercer any de l’Acadèmia Naval de Livorno.
Els cadets, d’entre 21 i 22 anys, estan realitzant actualment un període d’uns tres mesos d’instrucció, de juliol a setembre, a bord del vaixell escola Orsa Maggiore. Durant l’estada del veler a Palamós s’han programat visites de la seva tripulació al Museu de la Pesca.
L’Orsa Maggiore podrà ser visitat per tot aquell públic que pugui estar interessat a conèixer de prop aquest tipus d’embarcació, l’activitat que si fa i la vida a bord. El veler obrirà portes cada dia, matí i tarda, durant la seva escala al moll de ponent del port de Palamós, però per normativa Covid, la visita només es podrà realitzar per les cobertes exteriors del vaixell.
Aquesta serà la tercera ocasió que l’Orsa Maggiore visita el port de Palamós, després que ja ho fes els estius de 2014 i 2015, en aquests casos integrat en una agrupació de vaixells escola de la Marina Italiana de petita eslora, formada per diverses unitats i encapçalades pels vaixells Cassiopea i Palinuro, respectivament.

El port de Palamós, escala dels velers escola italians
En els darrers 15 anys el port palamosí ha estat punt d’escala de tots els vaixells de l’Acadèmia Naval Italiana, en un procés que es va iniciar l’estiu de 2007 amb la primera visita del bergantí-goleta Palinuro, dins la regata internacional de grans velers “Tall Ship Races-Med 2007”, i acompanyat en aquella ocasió per la goleta escola Itàlia.
L’estada a Palamós del Palinuro es va tornar a repetir en dues ocasions més, l’agost de 2009 i el setembre de 2011, mentre que l’estiu de 2010 va ser el torn per la primera visita de la fragata Amerigo Vespucci, el veler escola insígnia de l’Acadèmia Naval Italiana.
L’estiu de l’any 2014 es va realitzar la primera visita de la flota que integra l’Agrupació Naval Italiana amb la presència, en aquella ocasió, de la patrullera Cassiopea i dels velers Orsa Maggiore, Stella Polare, Corsaro II, Capricia, Chaplin, Sagittario, Gemini i Dragone. L’any següent 2015 es va comptar amb la quarta estada del veler Palinuro a Palamós, acompanyat de les embarcacions menors Orsa Maggiore, Corsaro II, Capricia i Stella Polare.
Aquestes visites es varen tancar l’estiu de 2016, amb l’estada dels vaixells Stella Polare i Capricia.

Tags: cultura, estada, palamós, Port de Palamós, sector nàutic, societat, vaixell, vela, visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Gran demostració del Club Arquers Esclanyà al Campionat de Catalunya de tir amb arc a l’aire lliure
Notícia següent
Torrent Pagès exposa al Parc dels Estanys de Platja d’Aro

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes