El preu del lloguer a les comarques gironines creix el primer semestre de l’any i marca un “nou rècord”

Girona (ACN).- Els lloguers a les comarques gironines han tancat el primer trimestre de l’any marcant un “nou rècord“, segons l’informe que elabora la Cambra de la Propietat Urbana de Girona a partir de les dades de fiances registrades.

L’estudi revela que l’augment més marcat és a Girona ciutat, on pagar un habitatge de lloguer s’ha encarit un 33% en els darrers 15 anys. Entre gener i març del 2023, la mitjana de lloguer a la capital és de 763 euros, un 14,3% més que fa un any. Això vol dir que d’un any per l’altre, val uns 100 euros més al mes. Durant el primer trimestre s’han registrat 733 contractes a Girona, una xifra lleugerament inferior comparada amb el darrer trimestre del 2022.
La Cambra de la Propietat Urbana de Girona ha publicat l’informe trimestral del preu del lloguer. Les dades confirmen l’acceleració dels darrers cinc anys i continuen registrant “un rècord” del preu des de la crisi immobiliària del 2008.
Girona és la ciutat que assoleix un increment més alt, concretament del 14,3% amb un any. Actualment, el preu mitjà de lloguer és 762,28 euros, si bé fa un any era de prop de 100 euros menys. Una tendència alcista que és similar a la resta de les poblacions gironines. Tant a Figueres i Olot el preu mitjà ha augmentat un 13% en un any, situant-se a 544 i 540 euros respectivament.
A la zona de la costa, que inclou els preus de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Calonge i Palamós, un pis es lloga per uns 705 euros, gairebé un 11% més que el primer trimestre de l’any 2022. Tant a Girona com a la costa, el preu és similar a la mitjana catalana, excloent la ciutat de Barcelona.
La tendència, però, no és uniforme si es comparen amb les xifres del trimestre anterior. L’informe del mercat de lloguer mostra que la capital ha viscut un increment de pràcticament un 10%. En altres zones, el creixement no ha estat tan accentuat. En relació a l’últim trimestre del 2022, el lloguer a Figueres i Olot ha crescut un 3% mentre que a la costa el preu de mitjana s’ha mantingut pràcticament igual.
Durant el primer trimestre del 2023 s’han registrat 733 contractes a la ciutat de Girona, una xifra lleugerament inferior en comparació amb l’últim trimestre de l’any anterior. La majoria dels contractes firmats han estat per un preu d’entre 600 i 750 euros per a un habitatge amb una superfície de mitjana de 81 metres quadrats.

Perspectiva de 15 anys
L’informe de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona evidencia que el preu del lloguer manté una recuperació pràcticament sostinguda des de la crisi immobiliària. Si l’any 2008 un pis es llogava de mitjana a Girona per 569 euros, el 2018 per 597 fins a arribar als 762 euros del primer trimestre. A escala global, el lloguer ha crescut un 33% en 15 anys a Girona. Una variació dels preus de lloguer que és superior a l’IPC d’aquest període.
En canvi, la resta de poblacions presenten un increment dels preus del lloguer inferior a la variació de l’IPC. Figueres és el municipi que menys augment ha viscut: el preu del 2023 és només un 7% superior al que hi havia de mitjana l’any 2008 tenint en compte que ha passat de 507 a 544 euros. A Olot, l’any 2008 el preu mitjà era 433 fins a arribar als 540 actuals, el que representa un creixement del 24%. Finalment, a la costa l’augment ha estat del 19%: dels 592 del 2008 als 705 del 2023.

Tags: Comarques gironines, habitatge, informe, lloguer, preus, propietaris, serveis, societat
Notícia anterior
Uns lladres roben nou ampolles de vi valorades en més d’111.300 euros a una botiga de Palafrugell
Notícia següent
Monells acollirà la 3a edició del Firart del 14 al 16 de juliol

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes