• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

El Procicat confirma que Catalunya no avançarà de tram dilluns per un “canvi brusc dels indicadors”

3 de Desembre de 2020

Catalunya (ACN).- El Procicat ha confirmat aquest dijous que Catalunya no avançarà de tram dilluns per un “canvi brusc dels indicadors“, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha dit que la resolució és per als propers 15 dies.

“Per responsabilitat ens quedem en el tram 1“, ha indicat Vergés, que ha parlat d’un “creixement sobtat” de l’Rt de 0,78 a 0,92 en quatre dies. La consellera ha constatat que gestionar un rebrot en aquestes condicions amb 438 pacients a les UCI seria “complicadíssim“. Per la seva part, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avisat que en els propers dies l’Rt continuarà per sobre del 0,9.
Caldrà veure si la velocitat continua creixent o s’aconsegueix estabilitzar-la per sota de l’1 i es continua baixant però a ritme més lent. Argimon ha destacat que a l’inici de la segona onada hi havia 140 persones a l’UCI i uns 7.000 nous casos a la setmana. En poc temps es va passar a 30.000 casos setmanals i 600 pacients a l’UCI. Arran de les primeres restriccions, les xifres de nous casos van començar a baixar un 6 o 7% diaris, fins als 8.500 casos setmanals, però quatre dies després de l’inici de la reobertura permesa el dilluns de la setmana passada la frenada es va baixar al 3% diari. Ara encara hi ha 438 pacients a l’UCI, i si en poques setmanes se sumen 400 pacients més, com a l’inici de la segona onada, els hospitals “no podrien absorbir” el creixement.
De fet, Argimon ha posat d’exemple el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i Girona, per explicar que tot i que les xifres semblin bones, les UCI continuen molt plenes.
Ara mateix els nous casos baixen “imperceptiblement” i la incidència acumulada a 14 dies va baixant i les xifres a les UCI baixen moderadament, però l’Rt ha començat a pujar abruptament, cosa que fa pensar en un “moviment de fons” de futurs casos. Per això, Argimon creu que seria una “imprudència” passar de tram i relaxar les restriccions. “Ens agradi o no, la pandèmia va vinculada a la mobilitat i la interacció social“, ha dit Argimon, que ha admès que les restriccions afecten molts sectors econòmics i emocionalment a bona part de la població.
Vergés ha explicat que es preveu estar-se al tram 1 almenys 15 dies més, fins el dilluns 21 de desembre, però també ha dit que les dades epidemiològiques s’analitzaran diàriament. En tot cas, ha dit que els objectius plantejats fa setmanes per anar passant de trams, segueixen intactes. El fet de continuar en el tram 1 afectarà sobretot els establiments situats en centres comercials, que hauran de seguir tancats si no tenen accés des de l’exterior, en dates de moltes vendes a causa del Nadal.
Argimon també ha tornat a demanar “solidaritat” a empreses i treballadors per fomentar encara més el teletreball, que podria arribar al 25 o 30% de la població activa, però que actualment pràcticament no es fa, basant-se en les dades de mobilitat laboral.
Pel que fa als espectacles esportius, Argimon ha dit que el problema no és la distància física dins dels recintes, sinó la mobilitat fins arribar al lloc del partit.

Interior fa una crida a quedar-se a casa pel pont
La secretària general del Departament d’Interior, Elisabet Abad, ha demanat a la ciutadania quedar-se a casa pel pont de la Puríssima. “Fem una crida clara i directe a no sortir avui en la mesura del possible i romandre als nostres domicilis”, ha insistit. El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha lamentat que els darrers dies han notat “una pressió social molt elevada per intentar mantenir una activitat social ordinària, sobretot organitzacions com ajuntaments que volen desplegar pistes de gel o cavalcades de reis”. Davant aquest debat ha demanat adaptar les activitats a la pandèmia i “evitar fer el que fèiem habitualment com ho fèiem habitualment”.
Pel que fa a la mobilitat, Abad ha explicat que la d’aquesta setmana ha estat “similar” a les darreres setmanes. Aquest dijous fins les 10 hores del matí s’ha registrat un increment 3% respecte la setmana passada si bé ha caigut la mobilitat de llarg recorregut.
Pel que fa a les denúncies, Abad ha explicat que des del 16 d’octubre els cossos de seguretat han imposat 49.765 denúncies administratives per l’incompliment de les restriccions, cosa que suposa unes 1.058 denúncies al dia. La número dos del departament d’Interior ha afegit que s’han identificat 92.818 persones per saltar-se les restriccions a la mobilitat nocturna.
Ha explicat que els delictes, en la mateixa tendència que les setmanes anteriors, han baixat un 26,6%. Els robatoris amb violència i intimidació han baixat un 39,5%, els robatoris i furs a establiments han baixat un 36,4% però les estafes han pujat un 23,5%.

Arxivat com a: Salut, Serveis, Societat Etiquetat com a: Catalunya, coronavirus, fase 1, mobilitat, PROCICAT, restriccions, risc de rebrot, Salut, sanitat, serveis, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels plats brutals de "Lo ranxo del migdia" de @lacalataverna de #palamos #gastronomia #cuinamarinera #cuinamarimuntanya #menjardecollons #menjarbé #fideua #fideus #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #incostabrava
Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Cre Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Creu del Castellar a @calongesantantoni #calongeisantantoni #calonge #mirador #paisatge #febrer #costaempordanesa #costabrava #patrimoni #patrimonicultural #patrimoninatural #raconscomarquesgironines #raconsemporda #vistes #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà #incostabrava
Primera collita de la temporada #esparrecs #esparr Primera collita de la temporada #esparrecs #esparrecsdemarge #natura #delboscalplat #gastronomia #cuina #palamos #capgros #baixemporda #costabrava #empordanet #menjardecollons
La bassa del molí amb el castell de Sant Miquel a La bassa del molí amb el castell de Sant Miquel al fons, cap al 1950 (Fons família Planas Ruart). Una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Sant Miquel de @visitpals" de @narcissubirana, que trobareu al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #pals #cultura #patrimoni #historia #molidepals #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal #fotosantigues #imatgesantigues #1950s
La badia de #palamos i #santantonidecalonge a la d La badia de #palamos i #santantonidecalonge a la dècada de 1930”. Foto: Mur. Col·lecció d’imatges de l’@ajuntamentdepalamos (AMP). Una de les imatges que il·lustren l’article “La costa dels americans” d’Evarist Puig. El trobareu al número 71 de la  @rbaixemporda, “Temps de salut”, ja a la venda #baixemporda #costabrava #costaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #1930s #seglexx #imatgesantigues #fotosantigues #premsacomarcal
"El regne dels fongs. La funció secreta dels labo "El regne dels fongs. La funció secreta dels laboratoris sota terra", de @ramotgarcia amb fotografies de @rosamatesanz, al número 71 de la  @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #natura #fongs #terra #floracatalana #baixemporda #grupdenaturasterna #premsacomarcal #territori
"L'Hospital de l'@ajuntament_labisbaldemporda", de "L'Hospital de l'@ajuntament_labisbaldemporda", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #labisbaldempordà #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava
"Temps de bolets negres", d'@antequera_cuiner, al "Temps de bolets negres", d'@antequera_cuiner, al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #boletscatalans #boletsdecatalunya #bolets_cat #bolets #gastronomia #micologia #cuinacat #cuina #cuinacatalana #cuinadelbolet #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"Grans epidèmies que hem patit a l'Empordà", de "Grans epidèmies que hem patit a l'Empordà", de @narcissubirana (Investigador i membre del Cercle Català d'Història), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #salutiforçaalcanut #epidemies #empordà #historia #cultura #empordanet
"Cargols amb sèpia i gambes", una de les #recepte "Cargols amb sèpia i gambes", una de les #receptes de l'article "Mars i muntanyes" d'Abraham Simon-Ferré que trobareu al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #marimuntanya #gastronomia #empordagastronomic #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #cargols #menjarbé #menjardecollons #baixemporda #costabrava
Benedicció de la primera ambulància de la #creur Benedicció de la primera ambulància de la #creurojasantfeliudeguixols, popularment coneguda com la "Campaneta", davant del @guixols_ajuntament cap a l'any 1955. Una de les imatges que il·lustren l'article "Metges de capçalera vocacionals a Santa Cristina d'Aro", de @gloriajaraalberti, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #creuroja #sanitat #metges #santfeliudeguixols #valldaro #baixemporda #costabrava #imatgesantigues #fotosantigues #historia #cultura #santacristinadaro #premsacomarcal
"Olis @brugarol. L'essència de l'Empordà", al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #brugarol #oli #olidelemporda #olidoliva #agricultura #gastronomia #cuina #cuinatradicional #palamos #valldebell_lloc #baixemporda #empordà #costabrava #costaempordanesa #premsacomarcal
"L'antic Hospital dels Pobres de Jesucrist de @vis "L'antic Hospital dels Pobres de Jesucrist de @visitpals", de @narcissubirana, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #pals #costabrava #premsacomarcal
"Galets de Nadal farcits amb tàrtar de tonyina i "Galets de Nadal farcits amb tàrtar de tonyina i cherrys estofats amb all tendre", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a l'@ajuntamentdepalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinadelpeix #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #palamos #baixemporda #empordà #costabrava #menjardecollons #premsacomarcal #empordagastronomic
"L'impacte de la Covid als Serveis de Salut Integr "L'impacte de la Covid als Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà", d'Anna Ribera (Directora assistencial de @_ssibe), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #ssibe #hospital #hospitaldepalamos #baixemporda #salut #sanitat #metges #personalsanitari #covid #coronavid19 #premsacomarcal
"Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de ll "Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de llorer i salsa fricandó", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #receptes #pollastredepagès #canelo #quermanygastronòmic #pals #baixemporda #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel "L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel Borrell i Sabater, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #hospital #santfeliudeguixols #antichospital #historia #fotosantigues #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa