El Procicat fa un primer pas pel retorn dels creuers a Catalunya a l’estiu

Catalunya.- El Procicat ha donat llum verda a publicar el procediment per tal que els vaixells de creuers turístics puguin tornar a Catalunya de cara a aquesta temporada d’estiu.

En concret, ha validat el procediment que hauran de seguir les navilieres perquè s’autoritzi l’activitat turística de creuers amb bandera europea entre ports situats a Catalunya.
Per a fer-ho possible, les navilieres hauran de presentar a la Secretaria de Salut Pública una sol·licitud d’acceptació del protocol d’actuació i notificació que s’haurà de seguir per al desembarcament de casos sospitosos o confirmats de Covid-19 i la gestió de contactes en el seu àmbit territorial. Ho hauran de fer amb 20 dies d’antelació a començar el creuer o la primera escala, i la Secretaria de Salut Pública haurà de respondre aquesta sol·licitud en un màxim de cinc dies.
En la sol·licitud (disponible al web de l’Agència de Salut Pública de Catalunya) les navilieres hauran d’exposar l’activitat que realitzarà el creuer, informant de l’itinerari detallat (indicant les dates i els ports del litoral català on es realitzaran escales), del programa d’activitats dels passatgers i de les característiques del propi vaixell (capacitat màxima de passatgers i tripulants autoritzada i nombre màxim de passatgers i tripulants amb qui pretén operar a Catalunya).
A més, la naviliera haurà de presentar un pla de salut per a la prevenció i mitigació de riscos sanitaris derivats de la Covid-19, en què es descriuran els mitjans sanitaris amb què comptarà el vaixell i la capacitat de diagnòstic a bord mitjançant tipus de proves diagnòstiques d’infecció activa. Aquest pla també establirà els aforaments previstos segons espais, llocs i serveis, comuns o no (camarots), els elements de senyalització i informació als usuaris i a la tripulació sobre mesures a seguir, les mesures d’higiene al vaixell, els plans de neteja, desinfecció i ventilació i els circuits per minimitzar contactes entre tripulació i passatgers.
Per últim, l’agent creuerista haurà de presentar una declaració responsable en què s’indiqui: el centre sanitari concertat per la naviliera per a atendre pacients de Covid-19 en el desembarcament i per a la derivació de casos sospitosos per a la seva confirmació diagnòstica; un pla d’allotjament concertat per a pacients asimptomàtics o que no requereixin ingrés hospitalari; un pla d’allotjament per als contactes estrets que hagin de passar quarantena en cas necessari, abans de la tornada al seu domicili o al vaixell; així com l’assegurança contractada per cobrir totes les despeses que s’originen en els centres concertats, tant sanitaris, com allotjaments.

Tags: Catalunya, coronavirus, creuers, estiu, mediterrani, PROCICAT, Salut, societat, temporada turística, turisme, turisme internacional, viatgers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Dos morts en un brot de coronavirus a la residència de la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
Festivitat de Sant Isidre aquest cap de setmana a Castell d’Aro

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes