El projecte “Fer de Músic” del Museu de la Mediterrània, disponible en streaming a La Xarxa+

Torroella de Montgrí.- Des d’aquest mes de setembre, la Xarxa Audiovisual Local (XAL) en col·laboració amb la Confederació Sardanista de Catalunya, ha creat un espai temàtic sobre la sardana i la música de cobla a la plataforma d’streaming en català La Xarxa+.

En ell es recullen diferents vídeos i reportatges sobre aquesta temàtica i una de les línies que s’hi pot trobar és una selecció de vídeos del projecte “Fer de Músic” impulsat pel Museu de la Mediterrània des de l’any 2009.
Aquest és un pas més del projecte Fer de Músic, i és un reconeixement que des del Museu de la Mediterrània s’està realitzant un treball de país. El projecte, que es va iniciar a partir de la memòria dels músics del Baix Ter, ha anat ampliant el seu radi d’acció i ara ja estem parlant d’un projecte d’abast nacional. Des del primer any, Fer de Músic ha rebut la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, i ha estat una aposta ferma com un gran treball etnològic que amb el pas dels anys anirà guanyant valor.

Projecte “Fer de músic”
El projecte “Fer de Músic” és un treball de recuperació, preservació i divulgació, a través d’enregistraments i documentació manuscrita i fotogràfica, de la memòria dels músics històrics vinculats al món de la sardana i les cobles i les orquestres de Catalunya.
El projecte, iniciat el 2009 i coordinat pel músic Jordi Molina, ha aconseguit documentar, amb tota la seva sèrie d’entrevistes, la memòria oral de les cobles i de les orquestres. El resultat és un relat polièdric de gran importància de la música popular catalana del segle XX. A dia d’avui hem entrevistat cinquanta-sis músics, i s’ha anat configurant un corpus de coneixement únic que guanya valor amb el temps.

La Xarxa+
El sector audiovisual local de Catalunya va posar en marxa a principis de 2023 La Xarxa+, una nova plataforma d’streaming en català, de proximitat, de qualitat i gratuïta que permet accedir a la programació en directe de més de 30 televisions locals de Catalunya i recuperar-ne els continguts de fins set dies enrere. A més, ofereix retransmissions en directe i un ampli catàleg de continguts audiovisuals i en pòdcasts de ràdios de proximitat: culturals, d’entreteniment, esportius i tradicionals. Tot plegat, amb l’objectiu que el món local prengui partit al nou ecosistema digital. El projecte ha rebut el suport dels fons Next Generation.

Tags: cobla, cultura, historia, Museu de la Mediterrània, música, projecte, sardanes, societat, streaming, Torroella de Montgrí, vídeos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Inscripcions obertes per a les activitats dirigides d’esports 2023-24 de Begur
Notícia següent
Veïns i Ajuntament acorden canvis i millores, de seguretat i senyalització, a la Carretera Vella de Calella

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes