El sector pesquer i aqüícola català rebrà 75 MEUR procedents de fons europeus i de la Generalitat fins al 2027

Barcelona (ACN).- El sector pesquer i aqüícola català rebrà 75 milions d’euros procedents dels fons europeus i de la Generalitat fins al 2027, segons ha informat el Departament d’Acció Climàtica en un comunicat.

El repartiment del Fons Europeu Marítim de Pesca i Aqüicultura (FEMPA) aprovat per la Conferència Sectorial de Pesca preveu una dotació per a Catalunya de 52,5 milions d’euros. La Generalitat ha mostrat satisfacció pel repartiment final del fons europeu, tot i que defensava una proposta de distribució més ajustada a la capacitat real de les diferents comunitats. A aquest import, cal sumar-hi una aportació de la Generalitat de 22,5 milions d’euros. Aquests recursos esperen dinamitzar inversions per un valor aproximat de 110 milions d’euros.
Catalunya rebrà un import inicial de 34,61 milions d’euros provinents dels fons europeus que s’incrementarà amb una dotació de 13,96 milions d’euros per fer front a les ajudes a la paralització temporal de les embarcacions pesqueres. A més, Catalunya incorpora una aportació extraordinària de 3,95 milions d’euros més (+10%), en reconeixement de l’esforç realitzat en l’anterior pla financer del fons. A més, rebrà 3,15 milions d’euros per a assistència tècnica del FEMPA.
En la conferència sectorial s’ha acordat implementar un mecanisme de flexibilitat mitjançant el qual les comunitats autònomes que tinguin capacitat d’execució puguin optar a incrementar el seu pla financer amb el pressupost no executat per altres comunitats.
Els recursos europeus contribuiran a l’aplicació de la política pesquera i marítima comuna i a l’adaptació al canvi climàtic. El pla financer provisional per a Catalunya destinarà el 51% dels fons a fomentar la pesca sostenible i la recuperació i conservació dels recursos biològics aquàtics; el 22% a incentivar les activitats sostenibles d’aqüicultura; el 26% a permetre una Economia Blava sostenible a les zones costaneres i l’1% a reforçar la governança internacional dels oceans.
El desplegament del fons incentivarà actuacions com ara descarbonització del sector primari, la comercialització i la indústria; inversions a bord per millorar la seguretat i les condicions de treball; diversificació de l’activitat pesquera i aqüícola; formació o relleu generacional; inversions en ports i llotges, lluita contra els residus marins; vedes i compensacions al sector pesquer, entre altres.

Tags: ajudes, Catalunya, crisi, fons europeus, medi ambient, pesca, pescadors, sector pesquer, serveis, societat, sostenibilitat, veda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Les famílies de l’escola Josep Barceló de Palafrugell deixaran de portar els alumnes a classe per uns ocupes
Notícia següent
La instal·lació d’un Pump Track, proposta guanyadora del Pressupost Participatiu 2022 de Castelló d’Empúries

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes