El sector turístic del Baix Empordà es forma en Lectura Fàcil

Castell-Platja d’Aro.- El Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró han organitzat un curs de Lectura Fàcil. L’objectiu del curs és donar a conèixer les pautes per fer un text de lectura fàcil.

Els textos de lectura fàcil són accessibles per a tothom. Utilitzen un llenguatge planer i directe, un contingut entenedor i un disseny clar. Algunes de les pautes de lectura fàcil són escriure frases curtes seguint l’ordre convencional (subjecte, verb, complements), evitar tecnicismes i adverbis que acaben en -ment, utilitzar una tipografia clara, no justificar el text, tallar les línies quan necessitem fer una pausa o reforçar el text amb imatges.
Les dues entitats que marquen les pautes de lectura fàcil i promouen una simplificació dels textos són IFLA, la federació internacional d’associacions de biblioteques, i Inclusion Europe, la xarxa europea de persones amb discapacitat intel·lectual.
El curs, de 20 hores, s’ha realitzat aquest mes de març a l’Espai Escoles Velles de Castell d’Aro i ha estat impartit per l’Associació Lectura Fàcil. Hi han participat 13 persones del sector turístic de la comarca: oficines de turisme, hotels, restaurants i empreses d’activitats d’oci.
Aquesta formació s’inclou en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, iniciat l’any 2017. L’objectiu del pla és promoure la comarca com a destinació accessible i de qualitat. Durant l’acte de cloenda celebrat aquest dimecres, el vicepresident segon del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Raimon Trujillo, ha destacat que el Baix Empordà és un exemple de transició cap a una comarca accessible i els textos de lectura fàcil en són un element bàsic. Des del Consell Comarcal es continuarà treballant per fomentar la participació en les formacions sobre accessibilitat.
La regidora de Turisme de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Imma Gelabert, assegura que el municipi treballa des de fa anys amb el Consell Comarcal per ser una destinació turística accessible. La sensibilització i la formació son eines bàsiques per aconseguir-ho i el curs de lectura fàcil n’és un exemple. Remarca la necessitat d’implicar el sector públic i el privat per seguir oferint uns serveis turístics inclusius.

Tags: accessibilitat, Castell-Platja d’Aro, Consell Comarcal, formació, inclusió social, lectura, sector turistic, serveis, societat, turisme, turisme inclusiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Simulacre d’incendi en una embarcació d’esbarjo al port de Palamós
Notícia següent
Castellum: 5a Fira de l’oli de Fontanilles amb diada castellera i arrossada popular

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes