El Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós obre un punt d’atenció ciutadana

Palamós.- L’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa aquest mes de maig, el punt d’atenció ciutadana del Servei d’Igualtat.

La nova oficina es troba ubicada a l’equipament municipal que acull les dependències de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, situat davant el parc de l’Arbreda (c/ de Mossèn Cinto Verdaguer, 12).
Des d’aquest punt s’atenen les consultes ciutadanes tots els dilluns de 9 a 11:30 hores. Aquesta oficina d’atenció està adreçada principalment a persones, en especial dones, que necessitin informació, orientació i assessorament respecte a situacions diverses de l’àmbit familiar (social, violència, formatiu, jurídic, associatiu); que són o han estat víctimes de la violència masclista o tenen risc de patir-la, o bé que han patit, pateixin o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.
També està adreçat a entitats, centres educatius o serveis que vulguin incorporar la perspectiva de gènere en les seves activitats o vulguin organitzar alguna activitat per promoure la igualtat de gènere al municipi.
Cal destacar també que des de finals de 2020 el Servei d’Igualtat també gestiona l’assessorament legal en violències masclistes i dret de família.
Per a poder demanar cita en qualsevol d’aquests supòsits només cal posar-se en contacte amb el Servei d’Igualtat, al telèfon 972 31 31 82, o bé enviant un correu a igualtat@palamos.cat.

Servei d’Igualtat
El Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós neix amb els objectius de potenciar la xarxa i les sinergies entre els serveis, entitats i la ciutadania de Palamós; treballar per incorporar la perspectiva de gènere a les actuacions que es duguin a terme al municipi, com també sensibilitzar i prevenir violències masclistes (en totes les seves formes i àmbits), la desigualtat de gènere, la diversitat afectiva, sexual i de gènere, i la LGTBIfòbia.
A més, també té com a objectiu donar suport i assessorament a qualsevol entitat, servei, o centre educatiu, en matèria d’igualtat i, finalment, treballar per desenvolupar un futur Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes municipal, mitjançant el qual s’estableixi la construcció d’una societat més justa i igualitària, fomentant la presa de consciència envers les desigualtats per raó de gènere i orientació sexual i acompanyant a persones que pateixen les conseqüències del sexisme i el masclisme.

Tags: ajuntament de Palamós, atenció ciutadana, dones, igualtat, igualtat de gènere, LGTBI, palamós, punt d'Igualtat, serveis, societat, violència masclista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Aplec de la sardana de Figueres se celebrarà amb concerts de sardanes els dies 15 i 16 de maig
Notícia següent
Les principals companyies de l’aeroport de Girona retarden les programacions fins al juny

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes