El Terracotta Museu comença a bastir la nova biblioteca i centre de documentació especialitzat en ceràmica

La Bisbal d’Empordà.- Durant la setmana passada es van instal·lar dos blocs d’armaris compactes procedents de l’antic Arxiu Comarcal del Baix Empordà al Terracotta Museu.

D’aquesta manera es reutilitza un mobiliari que estava en desús des del 2012, però que est troba en bon estat de conservació.
Un dels dos compactes, el tram de major capacitat, servirà per albergar el fons bibliogràfic i documental del Museu, que darrerament s’ha ampliat considerablement gràcies a l’adquisició de la biblioteca de la ceramista Maria Bofill –la família de la qual en va fer donació al Museu després del seu traspàs–, i de la biblioteca especialitzada del reconegut investigador i ceramòleg Emili Sempere. En total s’han sumat més de tres mil volums a la seva biblioteca.
En un futur aquest fons es podrà consultar en la nova biblioteca i centre de documentació del Terrocatta Museu, un espai d’investigació especialitzat en ceràmica integrat en les mateixes dependències de l’equipament. També s’hi podrà consultar un important arxiu històric que actualment el Museu té dipositat a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà, i on es conserva documentació i llibres d’aquest sector productiu des del 1911 fins al 2003.
L’objectiu és que aquest nou espai de consulta i recerca especialitzat esdevingui ben aviat un centre que reuneixi, gestioni i difongui la documentació d’aquesta àrea de coneixement, per tal que serveixi de referència i ajut als professionals o investigadors de la ceràmica.
El segon tram d’armaris compactes s’ha instal·lat al magatzem de reserva i passarà a albergar una part del fons d’objectes ceràmics i eines que en formen part, d’aquesta manera es guanya espai d’emmagatzematge, de gran valor per un equipament museístic amb un fons de més de dotze mil peces.

Tags: arxius, biblioteca, centre de documentació, ceràmica, ceramistes, cultura patrimoni, equipaments, historia, La Bisbal d'Empordà, societat, Terracotta Museu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Mas d’en Pinc es prepara per acollir aquest mes d’abril diferents propostes
Notícia següent
Tornen els tats de cellers empordanesos a La Barberia de Palamós

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes