El Terracotta Museu obrirà les seves portes al públic del fITM cada dimecres

La Bisbal d’Empordà

Després d’una prèvia per escalfar a la plaça Major amb actuacions de Les Salvatges i PD Pubilla Hilton, aquest dimecres 10 de juliol arrenca el Festival Internacional del Terracotta Museu (fITM) als exteriors de l’equipament bisbalenc.

La primera nit als exteriors Terracotta Museu arribarà encapçalada per Ferran Palau, que presentarà el seu nou treball Plora aquí, que promet transportar a un univers carregat de criatures fantàstiques, i paisatges naturals i que, per acabar-ho d’adobar, actuarà acompanyat d’una banda eminentment bisbalenca: amb Malcus Codolà, Emili Bosch i Jordi Bosch. I, substituïnt el bisbalenc Jordi Serradell, que finalment no podrà fer el concert tal com estava previst, obrirà la vetllada el cantautor Henrio, presentant Somewhere, Sometimes, disc d’exploració personal per reprendre lligams desdibuixats per la distància.
El fITM és un festival que passa al Terracotta Museu, un espai que té com a finalitat conservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial de la ceràmica bisbalenca, donar a conèixer el procés d’industrialització particular esdevingut dins l’àmbit específic d’actuació, fomentar el coneixement de la ciència i tècnica actuals i vertebrar la museologia científica i tècnica referent a l’aspecte de la industrialització que s’explica. És per això que enguany, com a novetat que arriba a la 12a edició del fITM, l’entrada inclourà les portes obertes al Terracotta Museu: el públic assistent podrà visitar les exposicions de l’equipament bisbalenc de manera gratuïta fins les 21 hores (les portes s’obren a les 20 hores).
Pop, rock, electrònica, ska, soul, sons caribenys i molt més. Enguany el cicle de concerts ofereix una programació configurada per noms com Ferran Palau, B1n0, Meritxell Neddermann, Magalí Datzira, Soweto, Koko-Jean & The Tonics, Tarquim i Henrio. I això cal sumar-hi els punxadiscos habituals al fITM, com DJ Diego Armando i Espardenya Crew. Fidel a la seva essència, un any més ofereix un total de 14 propostes repartides els dimecres de juliol, cinc nits que aixopluguen un ampli ventall estilístic. I és que, tal com es demostra a cadascuna de les seves edicions, al fITM hi caben tots els gèneres, sempre des del prisma de donar veu a propostes emergents o que defugen els circuits mainstream, configurant un programa d’allò més eclèctic i amb nits que tindran focus musicals ben determinats.
El Festival Internacional del Terracotta Museu (fITM), organitzat per el col·lectiu Indivendres i el segell Bankrobber amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal, ja ha esdevingut una cita imprescindible de l’estiu bisbalenc, i per extensió de tot l’Empordà i comarques gironines. Refermarà enguany l’aposta per programar els dimecres fent una apel·lació directa al públic autòcton i defugint dels caps de setmana farcits de propostes arreu de la comarca. I un any més es repeteix la fórmula: doble ració de concert, servei de bar i sopars a la fresca als exteriors del Terracotta Museu. Les entrades ja es poden adquirir sempre a preus populars a través del web del festival (www.fitm.cat) i l’opció d’un abonament que premia a la fidelitat.

Tags: concerts, cultura, festival, La Bisbal d'Empordà, música, societat, Terracotta Museu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Consorci de les Gavarres organitza la sortida “Coneguem els peixos del Daró”
Notícia següent
El festival Rumb(A)Palamós enceta amb força la seva 11a edició

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes