El Terracotta Museu va augmentar un 15% el nombre d’usuaris durant el 2023

Foto: Anna Pascual


La Bisbal d’Empordà.-
El Terracotta Museu de la Bisbal va tancar el 2023 amb més de 14.000 visitants. Concretament, 14.329 persones van adquirir l’entrada per visitar alguna de les exposicions que acull l’equipament bisbalenc o bé van participar en alguna de les moltes activitats culturals que s’hi van celebrar durant al llarg de l’any.

Aquesta xifra suposa un augment del 15,57% respecte a la del 2022 (12.399) i una clara recuperació del nombre de visitants previ a la pandèmia. El 2019 el museu bisbalenc va acollir 14.283 persones usuàries, una xifra lleugerament més baixa comparada amb la del 2023. D’altra banda, cal tenir present que durant el 2022 el Terracotta Museu va haver de tancar les seves portes durant un mes i mig per rehabilitar els greus danys causats per l’excepcional pedregada que va caure sobre la Bisbal el 30 d’agost d’aquell any.
A més de la mostra permanent, que van visitar 9.822 persones, els diferents espais expositius amb què compta el Terracotta Museu possibiliten gaudir alhora d’un ampli ventall d’exposicions temporals al llarg de l’any: el 2023 es van programar una desena de mostres diferents. A la principal sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu, la mostra de producció pròpia “Carles Sala. D’oller a artista de la ceràmica”, que actualment encara es troba en cartell, va ser visitada durant el 2023 per 5.731 persones des de la seva obertura a l’1 de juliol. Aquesta mostra reivindica el llegat del ceramista Carles Sala i de la nissaga d’ollers bisbalencs de la qual forma part. Una altra exposició destacable per l’èxit de públic va ser “La feina de carboner”, una exposició d’homenatge a Lluís Pla (en Lluís de la Deixesa), un reconegut carboner i promotor cultural del massís de les Gavarres que l’any 1993, juntament amb Simon Cruanyes, va encendre la Carbonera de Sant Climent de Peralta, que va donar lloc a la primera edició del que ha acabat esdevenint una festa popular que encara avui es celebra i té renom arreu de la comarca i més enllà. Un total de 5.903 persones la van visitar entre el 29 d’abril i el 6 d’octubre.
També cal destacar la programació d’exposicions temporals de l’Espai la Peixera, totes elles comissariades per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i produïdes pel Terracotta Museu. Durant el 2023 aquest espai de difusió de la ceràmica artística contemporània ha inaugurat les mostres de Núria Gimbernat, Cecs Abad, Elisa Garcia Coll i Iona Palau. La més destacada fou “Paratge de confluències” de la ceramista Elisa Garcia Coll, amb 3.921 visitants entre el 14 de juliol i el 15 d’octubre, coincidint amb els mesos d’estiu, i per tant amb més afluència de públic al museu bisbalenc. En total, aquesta sala va rebre 9.982 visitants entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2023.
A més a més, durant l’any el museu va programar tota mena d’activitats com visites guiades, tallers escolars, inauguracions, presentacions de llibres monogràfics sobre ceràmica, xerrades, la fira de col·leccionisme Antic Ceràmica, propostes de dansa i de música en directe com la programada per celebrar la Nit del Museus o un recital de violoncel emmarcat en una proposta sobre salut. També cal fer esment de com, arran de la pandèmia, algunes entitats locals han trobat en el Museu un espai idoni per albergar les seves propostes culturals. Activitats de la Festa Major, els concerts del fiTM i alguns dels espectacles de la Fira de Circ al Carrer ja s’han consolidat en l’ús dels exteriors del Terracotta Museu.

 

Tags: augment, balanç, ceràmica, ceramistes, cultura patrimoni, equipaments, estadística, historia, La Bisbal d'Empordà, serveis, societat, Terracotta Museu, usuaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Ester Moya, protagonista a la sala BacanArt de Begur
Notícia següent
Una quarantena de persones llegeixen en veu alta “Viatges i flors” de Mercè Rodoreda a Santa Cristina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes