El torneig internacional de futbol base MICFootball 2024 deixa un impacte de 14,5 milions a les comarques gironines

Comarques gironines (ACN)

El torneig internacional de futbol base MICFootball 2024 ha deixat un impacte econòmic de 14,5 milions d’euros (MEUR) a les comarques gironines. Ho recull un estudi encarregat per la Diputació de Girona a Camaleonic Analytics, que subratlla el retorn que l’esdeveniment té per al territori.

De l’impacte que genera el torneig, la gran majoria –en concret, 10,7 MEUR– corresponen a pernoctacions, dietes i transport dels assistents al torneig, l’organització, els col·laboradors i els patrocinadors. La 22a edició del MIC es va celebrar per Setmana Santa a uns 40 municipis de la demarcació i, per primer cop en dues dècades, va superar la barrera dels 400 equips, els 8.000 jugadors i els mil partits.
Aquest 2024, el MIC Football (MIC – Mediterranean International Cup) ha superat rècords. I això també s’ha traduït en un impacte econòmic evident per al territori. En concret, de 14,5 milions d’euros, segons recull un estudi encarregat a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona a l’empresa Camaleonic Analytics.
Segons recull el document, el gruix de la dimensió econòmica que genera el torneig arriba de manera directa (10.790.480 euros) a través de la despesa en pernoctacions, dietes i transport de l’organització, dels diferents col·laboradors o patrocinadors i dels assistents al torneig. Tots ells, dividits en dos grups: els que resideixen al país i els que són de fora de Catalunya i han vingut expressament per a l’ocasió.
La resta (3.760.389 euros) la generen, de manera indirecta, els impactes mediàtics, siguin a través dels mitjans o bé via xarxes socials.
L’aposta de la Diputació de Girona pel MIC ha estat sempre ferma i decidida, des dels seus inicis“, ha recordat el president de la Diputació, Miquel Noguer. De fet, l’ens supramunicipal ja hi ha garantit el suport fins al 2026. “Les dades evidencien les magnífiques sinergies existents entre l’esdeveniment i la destinació. Aquest és un esdeveniment de projecció internacional que ens permet dinamitzar l’economia local i, alhora, promocionar el nom de la Costa Brava i de la demarcació arreu del món gràcies a la seva força mediàtica“, ha afegit el president.

Més enllà de la Covid
El 2018, abans de la pandèmia, es va encarregar un estudi de les mateixes característiques, que va determinar que l’impacte econòmic del MICFootball a les comarques gironines era a tocar dels 11,5 MEUR. Ara, el nou estudi demostra, com destaca la Diputació, “que no només s’ha superat el sotrac de la covid-19, sinó que la projecció és de creixement“.
Teníem xifres al cap, que ens sonaven grans, però conèixer que el MIC genera un impacte al territori de més de 14,5 milions d’euros és una cosa que ens fa sentir més que orgullosos“, ha destacat el president de l’Agrupació Esportiva MICFootball, David Bellver. I ha remarcat: “Com a organitzadors del MIC, any rere any busquem fer un millor torneig, mirant de créixer per arribar al màxim del territori possible, però oferint sempre la màxima qualitat“.

Destinació esportiva
Més enllà de les xifres de l’impacte econòmic, l’estudi de Camaleonic Analytics constata que el MICFootball repercuteix en el posicionament de la Costa Brava com a destinació de turisme esportiu i projecta la demarcació internacionalment. Hi han contribuït les 42 emissions de partits (34 en directe i 8 en diferit), que han registrat una audiència mitjana acumulada d’1.122.522 espectadors.
També les xarxes socials han afavorit la difusió de la competició i dels municipis que han acollit els partits. Per exemple, la cobertura (reach en anglès) del compte oficial del MICFootball va arribar als 6 milions de persones durant la setmana del torneig.
El cofundador de Camaleonic Analytics, Gerard Esteban, ha explicat els detalls de la metodologia de treball d’aquest estudi, que ha utilitzat tecnologia en intel·ligència artificial (IA) per analitzar les dades. “Estem parlant d’un torneig, el MICFootball, amb una presència molt sòlida pel que fa la seva part social i esportiva. Però també en l’àmbit econòmic. Això és quelcom que s’ha de posar en valor. També el fet que els municipis que l’acullen en surten beneficiats. N’hem de ser conscients i treballar perquè això pugui continuar creixent“, ha explicat.
En aquesta 22a edició, el MICFootball 2024 ha reunit 412 equips procedents de 39 països. Els futbolistes, d’entre 12 i 19 anys, es van dividir segons la seva edat: alevins de futbol 11 i futbol 7, infantils, cadets i juvenils.
En paral·lel, i amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, també s’ha disputat el MICIntegra, enfocat a persones amb diversitat funcional, que enguany ha arribat a la desena edició amb una participació de 18 equips.

Tags: Comarques gironines, economia, estudi, impacte, MIC Football, promoció econòmica, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs anuncia tota la programació de la XIII edició
Notícia següent
XV Fira de la Cervesa Artesana i Productes de la terra de Jafre

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes