El TSJC admet un contenciós de l’entitat ecologista Iaeden per aturar el parc eòlic Galatea de la Jonquera

La Jonquera (ACN)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el Recurs Contenciós Administratiu de la Iaeden impugnant l’autorització del Polígon Eòlic Galatea previst a la Jonquera.

L’entitat ecologista havia presentat primer un recurs d’alçada, que va ser desestimat, en què ja alertava dels “alts valors naturals i culturals” de l’Albera, que considera que es posen en perill amb la infraestructura. Aquesta admissió a tràmit arriba després de la sentència fa un mes en què s’avalen els arguments de la Iaeden contra el parc eòlic Cronos, previst a Capmany, també pel seu impacte a l’Albera. La plataforma es reafirma en la idea que cal “declarar la zona parc natural per protegir-la“.
Des de la Iaeden denuncien que aquesta banda occidental de l’Albera, on es vol construir el parc Galatea que impulsa Endesa té “alts valors naturals i culturals“. En aquest sentit, alerta que “el patrimoni que està en joc és immens” i posa d’exemple àrees com “la sureda, hàbitat prioritari amb tota la biodiversitat relacionada i afectació, al paratge de Santa Llúcia, a un conjunt d’elements de patrimoni immaterial de gran valor simbòlic per empordanesos i rossellonesos“.
A més, des de la plataforma asseguren que “la naturalesa especulativa del fenomen, impulsada pels fons Next Generation, pretén sacrificar la biodiversitat de l’Albera” i denuncien que es vulgui fer “sense una planificació d’energia renovable d’acord amb les necessitats de consum i sense prioritzar les zones ja degradades“.

Parc eòlic Galatea
Si s’acabés tirant endavant, el parc eòlic Galatea també afectaria els termes de Cantallops, Agullana, Capmany, Biure, Pont de Molins, Llers, Figueres i Vilafant per la línia d’evacuació i està previst que tingués una potencia de 48,94 MW i nou aerogeneradors.

Tags: Albera, Alt Empordà, contenciós, ecologistes, energies renovables, justícia, La Jonquera, medi ambient, parc eòlic, patrimoni, TSJC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La presentació del cartell i el Pregó donen el tret de sortida a la 62a edició de les Festes de Primavera de Palafrugell i el seu Carroussel Costa Brava
Notícia següent
Els pagesos tallaran totes les fronteres entre l’estat espanyol i França el 3 de juny en una protesta “històrica”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes