El V Premi Espai Ter de Música reconeix Lidia Pujol i apadrina el seu nou treball “Babel”

Torroella de Montgrí.- La cantant Lídia Pujol serà guardonada amb el V Premi Espai Ter de música en reconeixement a la seva trajectòria musical i artística però també al seu compromís social.

Amb el Premi Espai Ter, l’Auditori Teatre Espai Ter acull i apadrina un projecte musical de creació escollit per una comissió integrada per experts en música. El suport es concreta en la cessió d’espais de residència, en l’enregistrament i edició del treball, en l’estrena i presentació del projecte discogràfic a l’Espai Ter i en el suport a la seva gira.
L’Espai Ter apadrina el nou projecte de creació musical de Lídia Pujol que porta per títol “Babel” i que commemora vint anys de trajectòria musical i artística de l’artista catalana. És un recorregut de dues dècades de música, paraula, poesia, compromís social, pensament crític i espiritualitat. “Babel” (bl bl) –que etimològicament vol dir balbuceig, confusió a l’hora d’expressar quelcom–, és la banda sonora d’una recerca i trobada de sentit en la humilitat de no saber i, sobretot, una acció de gràcies per formar part de la vida, la veritat i la bellesa. El disc es publicarà a principis del 2024 i la gira s’inaugurarà el 3 de febrer a l’Espai Ter.
Amb aquest reconeixement, l’Espai Ter vol visibilitzar el camí artístic d’una cantant compromesa, que posa èmfasi en el discerniment a través de la cultura capaç de crear una societat de futur basada en la qualitat humana que reconeix que forma part de la vida.
“Babel” és un recull temes cabdals de la trajectòria de la Lídia Pujol i presenta peces inèdites que assenyalen el desig de ser pont cap a un futur ple d’esperança en la vida de què humilment formem part. El disc compta amb missatges de tradició popular i d’autors com Emily Bronte, Palau i Fabra, Prevert i Sergi Belbel; composicions d’Òscar Roig, Dani Espasa, Enric Gispert i la mateixa Lídia Pujol, entre d’altres; els arranjaments, la direcció i la producció musical del Dani Espasa i el Pau Figueres, que aporten una riquesa musical i transgeneracional.

El Premi Espai Ter de música
L’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí  va crear,  l’any 2018,  el Premi Espai Ter de música amb l’objectiu de donar suport als projectes de creació musical professional en l’àmbit dels Països Catalans. L’Auditori Teatre Espai Ter és un equipament municipal de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que té entre els seus objectius posicionar-se com un espai de suport dels processos creatius. Una de les accions que s’està portant a terme i que s’inscriuen en el Pla Director actual (2020-2025) és la de contactar amb els creadors del territori per poder donar sortida als projectes artístics d’interès que poden tenir una trajectòria als Països Catalans i contribuir a la seva internacionalització.
A partir d’aquest any, el premi serà biennal amb la voluntat de disposar més temps perquè els guardonats puguin preparar i difondre els seus treballs.
L’enregistrament de Babel tindrà lloc els propers 13 i 14 e setembre a l’Espai Ter mentre que la presentació tindrà lloc durant el primer semestre de programació a l’equipament torroellenc.

Tags: cultura, Espai Ter, música, premi, reconeixement, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Comença al Monestir de Sant Feliu de Guíxols una gran exposició dedicada a la filatèlia i al col·leccionisme
Notícia següent
El Baix Empordà commemora l’11 de setembre

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes