El XVI Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu arriba a la seva fi amb un balanç molt positiu

Sant Feliu de Guíxols.- L’edició nº16 del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols va finalitzar el passat 28 de març de 2021 amb l’última de les funcions que estaven programades.

En una temporada totalment excepcional, l’edició 2020-2021 del prestigiós certamen de dramatúrgia s’ha pogut dur a terme amb tota seguretat i amb l’altíssim nivell teatral que sempre l’ha caracteritzat. Segons afirma l’Agrupació Teatral Benet Escriba, entitat encarregada de l’organització del concurs, el balanç definitiu d’enguany és de vuit obres representades de les deu que en total estaven agendades.
Malgrat aquestes dues funcions que –per motius aliens als organitzadors– no s’han pogut portar a l’escenari del Teatre Auditori Narcís Masferrer, l’associació teatral insígnia de Sant Feliu de Guíxols es mostra “molt satisfeta” de la XVI edició del certamen, en paraules de la seva directora, Roser Descayre. La Benet Escriba fa un balanç positiu d’una temporada en què “ens hem hagut d’anar adaptant a la nova normativa que anava canviant d’un dia per l’altre“, comenta la mateixa Descayre, “cosa que no ha estat gens fàcil tenint en compte que han vingut companyies de teatre de Calaf, Manresa o Sant Quirze del Vallès, entre d’altres“.
De fet, si aquest setzè certamen de teatre amateur s’ha pogut celebrar ha sigut gràcies a la capacitat de previsió i adaptació de l’entitat organitzadora, que ja havia preparat l’edició amb la perspectiva que el context restrictiu pugués variar amb freqüència. “D’entrada, vam seleccionar obres de pocs personatges per tal de minimitzar la possibilitat de cancel·lacions“, apunta Roser Descayre. A més a més, “vam concentrar la venda d’entrades al mateix dia de l’obra, sense opció de venda anticipada ni per Internet, per a evitar complicacions en el procés de devolució d’entrades en cas de suspensió d’alguna funció“, continua la directora de l’Agrupació Teatral Benet Escriba, que també assegura que “es prenia la temperatura al públic abans d’entrar al teatre, se’ls obligava a rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i no es treien la mascareta en cap moment“. I l’aforament estava limitat i controlat segons les mesures vigents.
Per tal de culminar amb el XVI concurs de teatre amateur, la cloenda de l’esdeveniment es farà –en principi– el dissabte, 24 d’abril, quan es lliuraran els premis del concurs en un acte al pati del teatre municipal. Hi assistiran únicament autoritats i representants de les companyies teatrals que han participat al certamen. A banda, des de la Benet Escriba afirmen que ja estan treballant en la dissetena edició del certamen.

Tags: balanç, Benet Escriba, concurs, coronavirus, cultura, prevenció, Sant Feliu de Guíxols, societat, teatre amateur

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El begurenc Rogeli Nieto s’estrena en el format de novel·la amb “Una passió per la vida i la llibertat”
Notícia següent
L’Rt baixa a 0,88 i el risc de rebrot a 205 (-15), amb 14 ingressats menys (1.695) i 12 crítics més (495)

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes