Els 27 pacten reduir un 9,5% els dies de pesca i disminuir en un 5% les captures de gamba blava i roja a Catalunya

Brussel·les (ACN).- Els vint-i-set han arribat a un acord per les quotes de pesca a l’Atlàntic i al mar Mediterrani pel 2024.

Després d’una reunió entre els ministres d’agricultura i pesca de la Unió que s’ha allargat dos dies, els estats han pactat reduir en un 9,5% l’esforç pesquer –dies en el mar– al Mediterrani, en línia amb la proposta que ja va fer la Comissió Europea. Pel que fa a les implicacions en clau catalana, l’acord fa referència a les captures de gamba blava i roja, les quals s’hauran de reduir en un 5% respecte al 2023. La disminució del volum de captures d’aquesta espècie també s’aplicarà al mar d’Alborán, a les illes Balears i al golf de Lleó.
També al Mediterrani, el Consell ha acordat reduir en un 3% les captures de gamba blava, gamba roja i gamba roja gegant a les costes italianes.
Malgrat la rebaixa en algunes categories, el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació espanyol, Luis Planas, ha celebrat l’acord i ha assegurat que es tracta d’un resultat “molt bo” per Espanya. “Incrementem volums i valors de captures en les pesques més significatives“, ha escrit un missatge a X.
A tall d’exemple, l’acord permetrà a l’Estat augmentar les captures a l’Atlàntic de rap (+7%) i jurat (+5%). Planas ha posat especial èmfasi en el lluç, amb un augment del 10% que autoritzarà Espanya a pescar fins a 11.000 tones anuals, la xifra més elevada del segle.

Tags: acord, captures, gamba vermella, medi ambient, mediterrani, pesca, quotes, sector pesquer, societat, Unió Europea

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Moció per impulsar la declaració del Parc Natural de l’Albera
Notícia següent
Dos detinguts per robar 800 paquets de tabac d’un estanc de Camallera i intentar fugir corrent quan els aturen

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes