Els Agents Rurals denuncien 6 persones per fer una via ferrada que es troba tancada per a la protecció del corb marí emplomallat

Sant Feliu de Guíxols.- El Cos d’Agents Rurals ha denunciat fins a 6 persones per no respectar l’accés al segon tram de la via ferrada de la cala del Molí en el terme municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Aquest tram de l’EIN Massís de les Cadiretes es troba temporalment tancat per a la protecció de la nidificació i cria dels exemplars de corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis) que hi ha en aquest indret de la Costa Brava.
El tancament d’aquest tram, degudament senyalitzat, va començar el dia 1 de desembre de 2023 i finalitzarà quan no hi hagi afectació als corbs marins emplomallats que hi crien: aproximadament a finals de maig d’enguany. Els Agents Rurals intensifiquen la vigilància per protegir l’indret en aquest període.
Agents del Grup de Suport de Muntanya del Cos d’Agents Rurals realitzen inspeccions d’activitats relacionades amb l’escalada per controlar que es respecten les prohibicions d’accés establertes per a la protecció de la nidificació d’espècies protegides.
Aquest tipus de pràctica prop d’un niu pot causar el fracàs reproductor. Els sorolls i la caiguda de roques poden espantar els adults. En conseqüència els polls no podrien sobreviure ja que en depenen, entre d’altres, per a la regulació de la seva temperatura.

Bones pràctiques
Per evitar situacions com aquestes i poder practicar vies ferrades amb el màxim respecte pel medi natural, des del Cos d’Agents Rurals es demana que se segueixin les següents 6 pràctiques:
Respectar les regulacions per fauna i/o flora amenaçada. La conservació d’aquestes espècies ha de prevaldre per sobre de qualsevol projecte d’escalada.
Informar el Cos d’Agents Rurals si es detecta gent practicant vies ferrades en sectors i/o èpoques prohibides.
Minimitzar en la mesura del possible fer soroll. Així es pot gaudir dels sons de la natura i s’evita molestar la fauna.
Emportar-se tota la brossa.
Evitar deixar-hi material o embrutar la roca.
Informar-se abans de fer una via ferrada si hi ha una figura de protecció a la seu de l’òrgan gestor.

Tags: agents rurals, corbs, denúncies, escalada, espècies protegides, medi ambient, Sant Feliu de Guíxols, societat, successos, via ferrata
Notícia anterior
Begur fixa un topall de 138 litres d’aigua per habitant i dia per reduir “dràsticament” el consum davant l’emergència
Notícia següent
Els ecologistes denuncien que el 25% del tram de Muga amb restriccions està sec i que reduir-ne el cabal serà “la mort”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes