Els Ajuntament de Begur i Palafrugell inicien un estudi d’eficiència energètica als PAE

Begur / Palafrugell.- Els Ajuntament de Begur i Palafrugell iniciaran aquesta tardor un estudi per millorar l’eficiència energètica dels polígons d’activitat econòmica (PAE).

Aquest projecte es podrà dur a terme gràcies a l’acompanyament i assessorament per impulsar comunitats locals d’energia en zones d’activitat econòmica, concedit per la Diputació de Girona. L’Oficina de Transició Energètica del Baix Empordà serà l’encarregada de dur a terme la primera fase de dinamització.
Des dels dos Consistoris es busca impulsar i implementar projectes que ajudin a transformar no només les empreses sinó també els PAE, amb el propòsit d’acostar-los als Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) i amb una consciència a favor de la sostenibilitat del planeta.
El projecte actual té com a origen un estudi de viabilitat d’instal·lacions d’autoconsum col·lectiu que es va fer en 21 empreses dels polígons d’activitat econòmica de Palafrugell i La Riera d’Esclanyà de Begur, durant l’any 2022.
Fruit dels resultats obtinguts i amb la visió de descarbonitzar el territori i esdevenir uns PAE veritablement sostenibles, aquest 2023 des de l’Ajuntament de Begur i l’Ajuntament de Palafrugell es va sol·licitar assistència tècnica a través del Pla de Serveis d’Assistència als Ajuntaments i Entitats Municipals Descentralitzades per la Transició Energètica i l’Acció Climàtica de la Diputació de Girona, que ara s’ha concedit.

Tags: Ajuntament de Begur, autoconsum, comunitat energètica, desenvolupament, eficiència energètica, empreses, estudi, Palafrugell, polígon, serveis, societat, sostenibilitat
Notícia anterior
Palamós rep aquesta setmana la visita d’una àmplia delegació de joves de la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück
Notícia següent
Acció Climàtica accelera el tancament de la pedrera d’Ullà, de gran impacte sobre la fauna i la flora del Parc Natural del Montgrí

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes