Els alumnes de la nova promoció del CFGM de Ceràmica Artística exposen a la Peixera del Terracotta Museu

La Bisbal d’Empordà.- Aquest divendres s’inaugura “Obra final’22” a l’espai “La Peixera” del Terracotta Museu, una exposició col·lectiva dels alumnes de nova promoció del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Arts Plàstiques i Disseny en Ceràmica Artística i Terrisseria.

La mostra es podrà visitar del 22 de juliol al 16 d’octubre i forma part de les exposicions temporals que l’Associació de Ceramistes de la Bisbal comissaria en el Museu.
L’exposició vol donar visibilitat als ceramistes novells d’aquest cicle especialitzat, joves artistes que amb aquestes peces tot just presenten els inicis de la seva trajectòria artística en l’àmbit de la ceràmica. Hi exposen l’Azaila Kokaeva, la Laia Martín, en Rodrigo Martínez i la Sílvia Delgado.
Concretament, l’exposició consta dels projectes finals que aquests quatre alumnes han desenvolupat al llarg de la seva formació, el fruit de l’aprenentatge rebut, del treball personal esmerçat i de la seva particular capacitat d’integrar i aplicar els coneixements assolits en el camp de la ceràmica.
Es tracta, doncs, d’un conjunt d’obres molt personals i diferents entre si en l’àmbit formal, tècnic i conceptual; una pluralitat que reflecteix les diverses línies d’investigació i expressió artística que cada un d’ells ha anat construint al llarg dels dos anys de cicle.

Azaila Kokaeva
Les peces que ens presenta l’Azaiala Kokaeva estan inspirades en la natura, l’art i el disseny modern, la seva obra trasllada una sensació d’harmonia, pau i tranquil·litat, que habitualment no trobem en el ritme de vida moderna. Es tracta d’una persona a qui li agrada experimentar i cercar solucions visuals i tàctils interessants en la seva obra, per això, d’ençà que resideix a la Bisbal, ara fa onze anys, se li ha despertat un interès creixent per la ceràmica, una disciplina artística que busca la innovació i la renovació constant en formes i tècniques.

Laia Martín Ribas
A la Laia Martín li agrada manipular i experimentar amb tota mena de materials, i tot i que amb aquests estudis tot just inicia la seva carrera artística, la seva obra ja posseeix cos i consistència argumental. En la sèrie de peces que presenta s’hi traspua la muntanya russa emocional que ha viscut en els últims anys, en paraules seves, aquest projecte l’ha ajudada a entendre millor els seus diferents estats anímics, la causa, i el més important, a gestionar-los.

Rodrigo Martínez Garzás
En el projecte final d’en Rodrigo Martínez hi trobem el seu interès per la història i la creació de personatges i relats. Reflexiona envers els conflictes bèl·lics, els episodis que apareixen indissolublement més lligats al desenvolupament històric. Les seves peces denuncien la crueltat de la guerra i la seva irracionalitat, en un compendi que implica el coneixement tècnic après en el cicle i la finalitat ètica del treball artístic.

Sílvia Delgado Portet
Provinent del món de la pintura, la Sílvia Delgado es va iniciar en la ceràmica amb un curs que va realitzar el 2006 a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal. Aquest primer contacte li va desencadenar molta curiositat envers una disciplina artística en la qual s’ha pogut formar plenament amb aquest el cicle formatiu. El seu projecte final és una extensió de la seva obra pictòrica, es tracta d’una sèrie de peces escultòriques que evoquen el mar i denuncien la seva degradació actual.

El CFGM d’Arts Plàstiques i Disseny en Ceràmica Artística i Terrisseria que s’imparteix a l’aula taller de què disposa l’Institut de la Bisbal al Terracotta Museu és una aposta de col·laboració entre l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Un repte de present i de futur en pro de la ceràmica local per tal de formar les noves generacions de ceramistes bisbalencs.

Tags: alumnes, artesans, ceràmica, ceramistes, cicle formatiu, cultura, disseny, exposició temporal, formació, La Bisbal d'Empordà, societat, Terracotta Museu, terrisseria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Sant Feliu de Guíxols obre una oficina de rehabilitació d’habitatges que dona assessorament per demanar ajudes europees
Notícia següent
Detecten per primer cop una de les algues invasores més nocives a la reserva de les illes Medes i a Cala Montgó

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes