Els Bombers reben 75 avisos a les comarques de Girona per les pluges intenses

Un arbre de grans dimensions caigut per les pluges intenses a Bordils

Catalunya (ACN).- Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla Inuncat un cop finalitzat l’episodi de pluges intenses de divendres a la tarda.

En aquest episodi, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 112 trucades per 81 incidències relacionades amb les pluges. Més d’un 75% de les trucades s’han fet des de les comarques de la demarcació de Girona, la majoria per inundacions o incidències de trànsit, i cap d’elles greus. D’aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat han atès 75 avisos relacionats per la pluja a les comarques de Girona. El servei més destacat s’ha produït a l’ambulatori de Salt, que ha hagut de ser evacuat preventivament per la inundació de la planta baixa i hi havia risc per a la instal·lació elèctrica.

Girona i Palafrugell, dos dels municipis més afectats pels xàfecs
Dues dotacions de Bombers han treballat durant més d’una hora per treure tota l’aigua acumulada. No obstant això, la majoria dels serveis de Bombers han estat per retirar branques i arbres caiguts a la via pública, que entorpien la circulació de vehicles i el pas de vianants. En cap cas no hi ha hagut persones ferides. També s’han atès altres avisos per goteres i inundacions de baixos, però en la majoria d’aquests últims no s’hi ha pogut actuar ja que no hi havia prou aigua acumulada. Per comarques, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 43 trucades des del Gironès i 31 des del Baix Empordà. Per municipis, des de Girona s’han rebut 24 trucades i 12 des de Palafrugell.

Tags: Baix Empordà, bombers, Comarques gironines, incidència, inuncat, inundacions, meteorologia, Palafrugell, pluges, serveis, societat, successos
Notícia anterior
L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni programa dues sessions de debat amb els veïns per millorar tres barris
Notícia següent
Begur Indià: música i cultura fins el 5 de setembre amb el fet indià com a eix vertebrador

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes