Els càmpings gironins celebren el pla de desescalada però lamenten la gran incertesa que provoca, mentre els apartaments turístics creuen que és “negatiu i perjudicial” per al sector

Girona.- Els càmpings gironins valoren positivament que el Govern espanyol hagi fet  públic el pla de desescalada del confinament  però lamenten la gran incertesa que provoca i mantenen que falten moltes respostes.

Des del sector s’està analitzant el document i s’adverteix que  cal concretar molts detalls. D’entrada, l’Associació de Càmpings de Girona considera que la informació que hi ha en aquests moments sobre el pla no és prou clara ni precisa i s’està a l’espera de conèixer els serrells de la nova normativa per poder oferir els serveis amb absoluta garantia i seguretat tant per als clients com per als treballadors.
Per una banda, els càmpings gironins reclamen poder disposar el més aviat possible dels protocols sanitaris per dur a terme l’activitat i, sobretot, que siguin uns protocols assumibles. “Necessitem tenir garanties absolutes per poder iniciar l’activitat” s’afirma. I, per l’altre, el sector considera clau que hi hagi mobilitat; i, en aquest sentit, reclama que es pugin obrir les fronteres. “El nostre sector depèn molt del turisme internacional; aquest és un element clau i demanem que es concreti.  El turisme intern és important però no suficient per a nosaltres”, s’afegeix . També preocupa que la prohibició de circular entre províncies fa que el sector tingui poques possibilitats de generar ocupació dels allotjaments sobretot a les zones menys poblades .
Segons els càmpings gironins, també caldrà veure com es concreten les limitacions d’ocupació que planteja el pla, i quines dates hi ha d’obertura de platges. “Molts dels nostres càmpings es troben a la costa i  que els nostres clients puguin gaudir de la platja és important” s’afirma.

Els apartaments turístics gironins creuen que el pla de desconfinament és “negatiu i perjudicial” per al sector
L’Associació Turística d’Apartaments (ATA) de Girona creu que el pla de desconfinament presentat pel govern espanyol és “negatiu i perjudicial” per al sector, ja que no sortirà a compte obrir els establiments només per al públic gironí. El president de l’entitat, Lluís Parera ha afirmat que els genera “molta preocupació” que fins a finals de juny, com a mínim, no es permeti la mobilitat dels habitants de Barcelona fins a la Costa Brava. A més Parera ha recordat que “si les fronteres es mantenen tancades, el sector no se’n sortirà”. D’altra banda, des de l’ATA han proposat al govern espanyol un conjunt d’ajudes a fons perdut per tal de reactivar el sector dels apartaments turístics, com ara quedar exempts de pagar impostos durant un any.
Els apartaments turístics han mostrat la seva disconformitat amb el pla de desescalada de confinament que aquest dimarts va presentar el govern espanyol. El president de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) de Girona, Lluís Parera, ha valorat el document com un projecte “negatiu i perjudicial” pel sector.
A totes aquestes incerteses cal afegir-hi la de la situació dels treballadors que actualment se’ls ha aplicat un ERTO. El president de l’ATA ha recordat que a dia d’avui han aplicat aquest expedient perquè no podien obrir. Amb l’arribada de la fase 1, els apartaments ja podran obrir, tot i que no ho faran al 100% de la seva capacitat. Per això, els empresaris no saben què passarà amb “els treballadors que ara no es puguin incorporar“. Parera ha demanat a l’executiu espanyol que aclareixi si tots seguiran amb les mateixes condicions que fins ara o, per contra, “les empreses hauran d’assumir-ne els costos“.
El president ha constatat que amb l’anunci d’aquest pla “les reserves s’estan frenant” i moltes de les que ja s’havien fet, s’estan anul·lant a causa de la “incertesa” del projecte de desconfinament.
Per fer front a les pèrdues que s’enfronta el sector, des de l’ATA han plantejat un conjunt de propostes al govern espanyol. Es tracta d’ajudes a fons perdut que haurien de servir per salvar el sector durant aquesta temporada.
Entre les opcions que plantegen hi ha l’exempció de paga impostos durant tot un any per garantir la liquiditat de les empreses o l’ajornament del pagament de deutes amb les entitats bancàries.
També proposen flexibilitzar la contractació perquè hi hagi moviment en el mercat laboral quan s’acabi el confinament i demanen liquiditat a les empreses per aconseguir préstecs. A més, també demanen la condonació de la taxa turística.

Tags: apartaments turístics, càmpings, Comarques gironines, coronavirus, desconfinament, Salut, societat, temporada turística, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Ports de la Generalitat invertirà 19 MEUR en infraestructures portuàries el 2020
Notícia següent
La XV edició del Concurs de Teatre Amateur de Sant Feliu es dona per acabada

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes