Els embassaments del sistema Ter-Llobregat ja freguen el 40% després de gairebé quatre mesos d’augments de les reserves

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat ja freguen el 40%, amb un nivell de reserves del 39,32% segons dades publicades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) aquest divendres amb xifres mitjanes de dijous.

D’ençà del 8 de març, quan els pantans de Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç sumats van tocar fons al 14,7% de la seva capacitat, les pluges de la primavera han propiciat augments en les reserves durant gairebé quatre mesos. Una circumstància idèntica als nou embassaments del conjunt de les conques internes, que de caure fins al 14,3%, han passat al 37,08%. Aquest divendres el DOGC ha publicat el pas d’excepcionalitat a alerta als 202 municipis del Ter-Llobregat i el retorn a Emergència I de Darnius-Boadella.
En els últims tres mesos, el pantà de Sau és el que més ha vist créixer les seves reserves, passant de pràcticament estar buit al 44,2%, amb l’església ja parcialment coberta per l’aigua i inaccessible a peu. El de la Baells és l’altre que ha fet un salt, ja que si a finals de març es queda just per sobre del 20%, ara ja ha superat la meitat del seu nivell màxim.
Darnius-Boadella, la Llosa del Cavall i Susqueda han crescut entre 10 i 15 punts percentuals en el mateix període, mentre que els increments a Foix (6,6 punts) i Sant Ponç (3,8) són més moderats. Els dos que se situen al Camp de Tarragona, Riudecanyes i Siurana, són els únics que no han notat increments durant la primavera, i continuen pràcticament buits al 2,2% i el 2,1%, respectivament.

Canvi d’estat de sequera per a 214 municipis
Les xifres coincideixen amb el fet que aquest divendres entren en vigor el canvi d’escenari per als 202 municipis que es nodreixen dels embassaments del Llobregat, del Ter i del sistema Ter-Llobregat, entre els quals tota l’àrea metropolitana de Barcelona. D’excepcionalitat, retornen a alerta, tal com es va anunciar el 18 de juny. També es concreta el pas d’Emergència II a Emergència I per als 12 municipis que depenen de Darnius-Boadella, i en total només queden una quinzena de localitats en aquest estat. Dels 630 municipis de les conques internes, 307 estan ara en alerta, 295 en excepcionalitat i 13 en normalitat (els que depenen de l’estany de Banyoles i de l’aqüífer plioquaternari de Tarragona).

Tags: Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aigua, alerta, Catalunya, embassaments, medi ambient, sequera, sistema Ter-Llobregat, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Festival Beatles Weekend de l’Estartit arriba a la 18a edició amb l’estrena d’una producció pròpia amb Jaume Pla “Mazoni”
Notícia següent
Gairebé 700 nedadors participen a la Marnaton eDreams Sant Feliu de Guíxols by Zoggs

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes