Els museus de les comarques gironines aproven el pla d’actuacions per als propers quatre anys, fins al 2027

Castelló d’Empúries

La consellera de Cultura, en funcions, Natàlia Garriga; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l’alcaldessa de Castelló d’Empúries, Anna Massot, han presidit aquest divendres la Comissió Institucional de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona, que ha tingut lloc a la Capella de Santa Clara del municipi de l’Alt Empordà.

També hi han participat la directora general del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, i els alcaldes i titulars dels vint-i-sis equipaments museístics de la demarcació que formen part de la xarxa.
En aquesta trobada anual, s’hi han conegut i aprovat els resultats de les actuacions i activitats desenvolupades durant el 2023 i que, en termes generals, han rebut molt bona valoració per part dels museus. En especial, els avantatges que comporten els serveis de cooperació i les activitats mancomunades per millorar les funcions que li són pròpies.
A més, també s’hi ha presentat el nou Pla d’Actuacions a desplegar durant els propers quatre anys, fins al 2027. Un document en el qual ha treballat en els darrers mesos una comissió específica de treball, formada per diversos museus de la xarxa, juntament amb els representants de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.
L’ha presentat el president, Miquel Noguer, que ha volgut subratllar la feina que s’ha portat a terme des que fa gairebé una dècada es va constituir la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona: “Hem sabut crear sinergies i aquest esperit de cooperació entre tots que ens ha permès identificar les necessitats que teníem i trobar-hi solucions, a partir d’actuacions que s’han sabut vertebrar pel territori amb molta eficiència”.

El Pla d’Actuacions 2024-2027 s’ha estructurat en sis eixos temàtics:
· Millores en la gestió dels actius patrimonials dels museus membres de la xarxa.
· Incrementar el nombre i la diversitat dels públics objectius que participen en les pràctiques de les propostes de valor dels museus membres, garantint l’accessibilitat universal i millorant la qualitat i l’impacte de les seves experiències.
· Millores en la implementació dels plans proposats pel Sistema de Museus.
· Millores en la capacitat operativa dels museus membres de la xarxa.
· Millores en els mecanismes interns de funcionament de la xarxa.
· Millores en el marc institucional per facilitar el desenvolupament òptim de la missió de la xarxa.
També ha donat el vistiplau aquest matí al Pla Operatiu Anual, que compta amb un pressupost de 970.000 euros. En la línia de foment de la xarxa, el Departament de Cultura de la Generalitat hi aporta 460.000 euros i la Diputació de Girona, 300.000. En total, 760.000 euros. La línia de cooperació, té una previsió de 210.000 euros, aportats també pel Departament de Cultura de la Generalitat.
Creada l’any 2015, la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona va ser la primera xarxa territorial de Catalunya i pionera en molts projectes que posteriorment s’han desenvolupat arreu del país.
Es va constituir amb la finalitat de desenvolupar eines de col·laboració entre els museus de la demarcació, de fomentar actuacions transversals en matèria museística i de donar suport econòmic directe mitjançant la concessió de subvencions.

Tags: actuacions, Castelló d'Empúries, Comarques gironines, cultura patrimoni, equipaments, museus, pla de gestió, societat, xarxa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Antoni Bassas rebrà el Premi d’Honor de la Premsa Comarcal 2024
Notícia següent
Torna la Ruta del Tast Surrealista de Figueres del 30 de maig al 9 de juny amb moltes novetats

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes