Els pantans del Ter-Llobregat arriben al 20% i el conjunt de les conques internes remunten fins al 19,6%

Catalunya.- Els embassaments de les conques internes continuen incrementant les reserves d’aigua gràcies a les pluges de la darrera setmana i en especial de dilluns passat. D’aquesta manera, el volum d’aigua a les conques internes s’ha elevat fins al 19,60%, segons l’informe publicat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) aquest dimecres amb dades agregades del dia anterior.

Aquest dimarts la xifra publicada per l’ACA era del 18,3%. Pel que fa als pantans del sistema Ter-Llobregat (Sau-Susqueda, la Baells, Sant Ponç i la Llosa del Cavall), les reserves ja superen el 20%. En concret, estan al 20,48%, quan la xifra feta pública per l’ACA aquest dimarts era del 19,3%.
L’abundància de pluges dels darrers dies han permès als pantans de les conques internes remuntar la seva situació. A més, aquestes capacitats poden continuar pujant ja que hi ha previsió de noves precipitacions i gràcies també al creixement del cabal a les capçaleres dels rius. A principis de març, es va arribar al mínim del 14,3% de la capacitat.
Des d’aleshores, diversos episodis de pluja que han regat el país entre els mesos de març i abril han fet remuntar els nivells d’aigua als embassaments de les conques internes. De fet, ja el passat 13 d’abril es va assolir el 18%, i ara s’ha remuntat fins a situar-se prop del 20% (19,6%). Pel que fa als cinc pantans del sistema Ter-Llobregat, que abasteixen 202 municipis i una població de més de sis milions de persones, superen ja aquest 20%, tot i que lleugerament, amb un 20,48%. Fa un any al 25,04%.
A dia d’avui, entre els pantans que alimenten l’àrea metropolitana de Barcelona el que es troba en millors condicions és el de Sant Ponç (Clariana de Cardener), al 31,52% de capacitat -31,2% ahir- amb 7,68 hectòmetres cúbics. En segon lloc hi ha el de la Baells (Cercs), al 29,45% de capacitat -26% ahir- i 32,23 hm3. També per sobre del 20% es troben Susqueda (Osor), al 26,57% -26,3% aquest dimarts- i 61,90 hm3; i la Llosa del Cavall (Navès), al 21,58% i 17,27 hm3. Sau (Vilanova de Sau) està al 3,81% -2,33% ahir- i 6,30 hectòmetres cúbics, però cal tenir en compte que actualment es transfereix aigua d’aquest pantà cap a Susqueda per garantir la qualitat de l’aigua embassada al segon.

Tags: Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aigua, Catalunya, embassaments, estadística, medi ambient, pluja, reserves, sequera, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Govern garanteix 17 hm3 d’aigua als regants del Ter i es compromet a ampliar-ho si segueixen pujant els embassaments
Notícia següent
Roses rep el primer dels nou creuers que passaran aquesta temporada pel port i que portaran uns 1.500 passatgers

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes