Els Pastorets de Sant Feliu de Guíxols segons “l’Estel de Natzaret”

Glòria Jara i Albertí

Sant Feliu de Guíxols .- Un clàssic de les festes de Nadal són Els Pastorets. Una disciplina més de la cultura popular que descobreix talents i que ha estat bressol de molts dels artistes del món del teatre, especialment, que avui tenen un nom a les principals sales de Catalunya.

En una societat individualista com a la que estem immersos és de recepta mèdica el fet de pertànyer en algun grup i/o associació. Però el ritme frenètic en que vivim fa difícil disposar de temps fora de la família. Per això, cada vegada més els Pastorets tenen més mèrit perquè necessiten moltes hores d’assaig. Roser Descayre, presidenta de l’Agrupació Teatral Benet Escriba de Sant Feliu de Guíxols, ho sap molt bé perquè tot i que l’any que ve es compliran 30 anys de la representació dels Pastorets al Teatre Auditori Narcís Masferrer, ella n’ha fet des de molt joveneta.

A Sant Feliu de Guíxols, l’Agrupació Teatral Benet Escriba representa “L’Estel de Natzaret”. Tot i que es tracta d’un drama líric escrit per Ramon Pàmies, amb música de Mossèn Miquel Ferrer i compost el 1891, a Sant Feliu es representa amb catorze escenes, dues d’elles, còmiques, són fruit de l’arranjament que va fer en vida Ricard Pelló. En quant a la música, Benet Escriba també ha fet arranjaments incorporant-hi composicions de Josep Mª Vilà i de Joan Ros.

Sota la direcció de Roser Descayre, Cristina Carrión i Francesc Fargalló, els Pastorets de Sant Feliu, a dia d’avui, han representat tres funcions i baixaran el teló del Nadal 2019-2020 el proper diumenge 5 de gener després de la funció de les 12 del migdia. Els interessats poden adquirir les entrades a l’Oficina de Turisme de Sant Feliu, ubicada al Monestir, fins a dissabte de les 10 del matí a les 6 de la tarda, ininterrompudament, i el diumenge de les 10 del matí a les 2 de la tarda. També es poden comprar al mateix dia a la taquilla del teatre una hora abans.

L’Agrupació Teatral Benet Escriba agraeix la tasca de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Ràdio Sant Feliu, TV Costa Brava, Àncora, Nou So, Magatzems Guíxols, i entre les novetats d’enguany cal destacar la col·laboració d’associacions de la població com Percussió Ganxona, Mistreet Dance Studio i  l’Agrupació Amics de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols, així com la col·laboració especial de la soprano Tina Gorina.Al voltant d’un centenar de persones d’edats molt diverses són els artistes que amb constància i voluntat fan que Els Pastorets de Sant Feliu, de l’Agrupació Teatral Benet Escriba, es representin, any rere any  i que tot surti rodat. Per molts anys més!

Tags: Benet Escriba, Nadal, Pastorets, Sant Feliu de Guíxols

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Carmen Suñén obté el guardó Bisbalenc/a de l’Any 2019 amb un 22,77 % dels vots
Notícia següent
Més de 400 persones saluden l’any nou amb un bany compartit a la platja de Sant Feliu de Guíxols

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes