Els petits productors han “donat” 700 tones d’aliments frescos al Banc dels Aliments

Catalunya.- Els petits productors han “donat” un total de 56 tones de carn fresca de vedella i embotits de porc, 375 tones de fruita, 127 tones de verdura, 23 tones de llegums, 21 tones de làctics, 2 tones de mel, 1,6 tones de fruita seca, 27 tones de cereals, 82.434 litres d’oli i 300.000 ous al Banc dels Aliments.

Aquestes donacions han estat compensades amb 1,1 milions d’euros procedents de la iniciativa del Departament d’Agricultura que ha consistit en la posada en marxa d’uns ajuts per reduir l’impacte del tancament de bars i restaurants sobre els petits productors durant la crisi sanitària.
Aquesta línia d’ajuts es va crear el mes de maig, i consistia a comprar-los la mercaderia que ells cedien al Banc dels Aliments, de manera que també s’ajudaven altres sectors afectats per la crisi social provocada per la sanitària. Aquests ajuts van finalitzar el passat 20 d’octubre, però es van prorrogar davant el segon tancament dels canals habituals de comercialització, per la qual cosa es va establir com a nova data final el 30 d’octubre perquè els productors fessin donacions a algun dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya.
Per demarcacions, els productors de Lleida han estat els que més s’han acollit a l’ajut, i han rebut 390.000 € per les seves donacions, seguits dels productors de les Terres de l’Ebre, que han rebut 282.781 €, els de Barcelona 201.370 euros, els de Girona 156.633 €, i els productors de la Catalunya Central i Tarragona han rebut 97.812 € i 57.799 €, respectivament, pels aliments donats.
Pel que fa als tipus de sol·licitant, el 61% han estat productors a títol individual, un 37% cooperatives i un 2% entitats sense ànim de lucre.
Els imports màxims de l’ajut eren de 100.000 euros per productor, societat agrària de transformació (SAT) i cooperativa, excepte per a les donacions d’oli d’oliva, mel, fruita seca i embotits de porc, que tenien un màxim fixat per productor o soci de SAT de 8.000 euros i de 60.000 euros per al total de la SAT i cooperativa. El màxim d’aquests imports per a les entitats sense ànim de lucre o els elaboradors de productes lactis que compren exclusivament la llet a ramaders d’explotacions catalanes era de 20.000 euros.
Per poder optar a aquests ajuts, els productors havien d’haver tingut una davallada de facturació de, com a mínim, el 30% (inclosa la facturació en línia) durant algun dels mesos dins del període comprès entre l’1 de març i el 30 de juny de 2020 en relació amb l’any anterior.

Tags: ajudes, banc dels aliments, Catalunya, coronavirus, crisi, Departament d’Agricultura, economia, pagesia, restriccions, societat, solidaritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Bisbal d’Empordà contra la violència de gènere: ampli ventall d’activitats per commemorar el 25-N
Notícia següent
El rebost d’en Llenas

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes