Els pobles sense oficina bancària tindran un caixer mòbil cada 15 dies i amb atenció personalitzada

Catalunya.- No tenir caixer al poble és un problema per a milers de veïns, que es veuen obligats a desplaçar-se fins al municipi més pròxim amb caixer per fer gestions bancàries.

En alguns casos, com Gósol, al Berguedà, aquest desplaçament és superior a la mitja hora de trajecte en cotxe. Un problema que ara la Generalitat vol solucionar amb una xarxa d’oficines mòbils que ha presentat la consellera d’Economia, Natàlia Mas, a Alpens. Es tracta d’una furgoneta que oferirà servei quinzenal amb atenció personalitzada i on els clients podran fer tots els serveis. Les entitats encarregades del projecte seran CaixaBank i Caixa d’Enginyers, en funció de la zona. Les primeres oficines començaran al setembre i es pretén cobrir el 100% de la població del país.
El Lluçanès té vuit municipis i només dos tenen oficina bancària: Sant Boi de Lluçanès i la capital, Prats. Els veïns de la resta de pobles han de desplaçar-se fins aquí si volen fer gestions bancàries. És el cas dels veïns d’Alpens, al nord de la comarca. Com a molts pobles del país, l’oficina bancària va tancar fa anys. De fet, des del 2008, Catalunya ha perdut el 73% de les oficines i, actualment, el 54% dels municipis no en tenen.
Per solucionar aquest dèficit, la Generalitat posarà en marxa, a partir de setembre, un servei d’oficines mòbils que costarà 900.000 euros. La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha explicat que consistirà en una furgoneta que es desplaçarà als municipis. Ho farà un o dos cops al mes i que comptarà amb un treballador que oferirà servei personalitzat. El Govern ha adjudicat aquest servei a CaixaBank i Caixa d’Enginyers.

Tags: activitats econòmiques, atenció ciutadana, bancs, Catalunya, economia, oficines mòbils, pobles, serveis, societat, xarxa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Enxampen un conductor a la Jonquera amb 5,6 kg de cocaïna amagada a l’equipatge
Notícia següent
Nou cicle de reunions entre la ciutadania i l’Ajuntament de Palamós per a poder parlar de qüestions d’interès per als barris i el municipi

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes