• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Els premis literaris 2022 i el XII Concurs de cartells de la Fira d’Indians de Begur ja tenen guanyadors i guanyadores

3 d'Abril de 2022

Begur.- Aquest dissabte 2 d’abril l’Ajuntament de Begur ha entregat els guardons als guanyadors i finalistes de la 37a edició del Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta en categoria d’adults (narrativa curta) i infantil (contes de Sant Jordi); i del 12è Concurs de cartells de la Fira d’Indians, en un acte celebrat al Casino Cultural.

A la trobada hi han pres part l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; la regidora de Cultura, Gemma Coll; el regidor de Turisme, Eugeni Pibernat; i els premiats i premiades i les seves respectives famílies. A més, l’Aula de Música de Begur i el Cor juvenil de l’Esparver també han amenitzat la vetllada amb diferents actuacions.

12è Concurs de cartells de la XVII Fira d’Indians
Un dels guardons que s’ha entregat durant l’acte ha estat el del 12è Concurs de cartells de la Fira d’Indians, que aquest 2022 –durant el primer cap de setmana del mes de setembre– commemorarà la seva dissetena edició.
Els encarregats d’escollir l’obra guanyadora van ser els integrants de l’equip indià i en aquesta ocasió el guardó va anar a parar a Sílvia Fernández Masferrer, veïna de Tordera, per la seva creació “Paraules viatgeres en el temps” sota la temàtica “Mots indians”.
La seva obra va ser escollida pel jurat com a vencedora del certamen, el juny de l’any 2020, per la seva creativitat, capacitat comunicativa, adequació de la temàtica, i versatilitat per a adaptar-se a diferents formats, entre el total de 15 obres que es van presentar.
Eugeni Pibernat, regidor de Turisme, agraeix a tots els participants la seva implicació en el certamen i avança que “ben aviat començarem a donar ja tots els detalls de la nova Fira d’Indians. Un esdeveniment que ja podrem celebrar en plena normalitat, que ens depararà moltes sorpreses i que estem convençuts que serà tot un èxit”.

37è Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta: categoria d’adults (narrativa curta)
Aquest 2022 el jurat del certamen en categoria d’adults –conformat per Carlos Fernández, llicenciat en Filosofia, i David Galceran, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Begur– ha acordat de forma excepcional declarar desert el premi. Amb tot, l’organització agraeix a tots els autors i autores participants la seva adscripció i col·laboració en aquesta convocatòria.
La tasca encomanada al jurat és valorar les composicions literàries admeses tenint en compte els criteris següents: La qualitat de l’escriptura, coherència, correcció i propietat; L’estructuració del contingut i l’argumentació; El poder comunicatiu de la composició literària; L’originalitat de la temàtica i la composició.
Així, després d’haver llegit acuradament totes les obres presentades a concurs –i lamentant la mesura adoptada– el jurat ha acordat declarar desert el premi tenint en compte la seva obligació per a garantir el sentit, la qualitat i la repercussió del certamen en aquesta i també en les futures edicions.
Amb aquesta decisió, l’organització vol encoratjar a tothom a seguir participant en el concurs i seguir demostrant que el país és una terra plena de talents.

37è Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta: categoria infantil (contes de Sant Jordi)
Els alumnes de les escoles Doctor Arruga de Begur i Olivar Vell d’Esclanyà han pres part enguany de la categoria infantil d’aquest certamen convocada per la Biblioteca Salvador Raurich. El jurat format Mercè Collado, de l’Escola Doctor Arruga; Anna Castro, de l’Escola Oliva Vell; i Rosa Vilà, directora de la biblioteca, ha escollit els següents guanyadors:
Grup A: escolars de 1r de primària
Premi: Mar Vergés (Escola Olivar Vell), per “Salvem l’escull de coral”.
Accèssit: Jan Hernández (Escola Dr. Arruga), per “Les roses brillants”.
Grup B: escolars de 2n de primària
Premi: Ciro Cuadrado (Escola Olivar Vell), per “El tauró malalt”.
Accèssit: Martí López (Escola Dr. Arruga), per “Contaminació”.
Grup C: escolars de 3r de primària
Premi: Ona Capella (Escola Dr. Arruga), per “El meu globus”.
Accèssit: Alma Bocanegra (Escola Dr. Arruga), per “Tres estrelles”.
Grup D: escolars de 4t de primària
Premi: Theo López (Escola Olivar Vell), per “Les aventures del bibliotecari”.
Accèssit: Noa Cuadrado (Escola Olivar Vell), per “Gaturro verd”.
Grup E: escolars de 5è de primària
Premi: Lucía Bocanegra (Escola Dr. Arruga), per “La brúixola màgica”.
Accèssit: Àlex Berrocal (Escola Olivar Vell), per “De viatge a Canàries”.
Grup F: escolars de 6è de primària
Premi: Èlia Sinués (Escola Olivar Vell), per “Gat de carrer”.
Accèssit: Joel Aymerich (Escola Dr. Arruga), per “Els primers Distronautes”.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, agraeix la participació i explica que “després de dos anys, els darrers, molt complexos i excepcionals a causa de la pandèmia la cultura torna a brollar amb força a Begur i a Esclanyà i ja ens preparem per una primavera que serà tot un esclat cultural a casa nostra”.
Per la seva part, Gemma Coll, regidora de Cultura, defensa que “des de l’Ajuntament seguirem apostant per a certàmens i projectes com aquest que representen un vertader estímul per a tots els nostres infants en el seu procés d’aprenentatge i creixement i que són un tresor a nivell cultural per al nostre poble, tan per la seva trajectòria i llarg recorregut, com per tot el talent i la creativitat que hi ha al darrere”.

Arxivat com a: Baix Empordà, Cultura, Societat Etiquetat com a: Ajuntament de Begur, begur, cartells, concurs, cultura, Fira d'indians, guardons, narrativa, Premis, Sant Jordi, societat, Teresa Juvé

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal
"Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca "Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" 
#gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #pesca #pescadors #cuinamarinera #sopesibrous #sopadepeix #receptes #cultura #patrimoni #palamos #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palam "Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palamós. Entrevista a Yolanda Casabella Casares, coordinadora de les llevadores", de @rosamariamasana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #salut #maternitat #hospitaldepalamos #naixement #infants #mare #premsacomarcal
"Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon793 "Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon7932. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #sopesibrous #sopes #pesca #peix #sopesdepeix #cuinacatalana #receptes #cuinaempordanesa #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de F "El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de Francesca Ríos i Ullastres (Mestra, Llicenciada en Història- Centre d'Estudis Calongins @colonico1980). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #cultura #historia
#patrimoni #infants #jocsinfantils#jocs #seglexx #fotosantigues #imatgesantigues #costabrava #premsacomarcal
"Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'arti "Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #sopes #gastronomia #receptes #cuinacatalana #cuinatradicional #cuinaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #empordagastronomic #emporda #premsacomarcal
Bones festes i un millor any 2023! #revistabaixemp Bones festes i un millor any 2023!
#revistabaixemporda #empordagastronomic #baixemporda #cultura #historia #gastronomia #patrimonicultural #patrimoninatural #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #premsacomarcal #feliç2023 #bonesfestes #bonnadal
"Els fills de la foscor: nens abandonats o de pare "Els fills de la foscor: nens abandonats o de pares incògnits (segles XVI-XIX)", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #infants #nensabandonats #historia #palafrugell #seglexix #seglexviii #seglexvii #maternitat #poblespetits #parròquies #premsacomarcal
Acabades de sortir del forn! A partir de demà pod Acabades de sortir del forn! A partir de demà podeu començar a trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Infants d'ahir i d'avui" i "Sopes i brous" #cultura #historia #infants #educació #ensenyament #patrimoni #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #sopes #receptes #costabrava #premsacomarcal
"La gamba blanca, la nova promesa del sector pesqu "La gamba blanca, la nova promesa del sector pesquer", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #pesca #pescadors #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinamediterrania #gastronomia #museudelapesca #palamos #costabrava #premsacomarcal
"Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de "Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #cuinatradicional #cuinaempordanesa
#cuinadelesàvies #confitures #gastronomia #homenatge #donesambempenta #donescuineres #gastronomia #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Mascort, Col·lecció privada Mascort, Barcelona. És una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Foixà", de Pau Roig (periodista i escriptor). El podeu llegir al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #foixa #espaismedievals #castellsdelempordà #patrimoni #patrimonicultural #historia #historiamedieval #castelldefoixà #emporda #costabrava #pinturacatalana #fundaciomascort #premsacomarcal #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà
"El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d' "El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d'@adria.rubio.ruart (xef de l'@leixidarestaurant a @visita_peratallada). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaix, "Crònica negra" #peratallada #forallac #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #lacuinadelpeix #menjardecollons #receptes #turbot #peix #pesca #pescadors #costabrava #premsacomarcal
"Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ib "Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ibèrica”: Excel·lent vermut aquest diumenge al migdia al @macullastret de la mà de @iolandabustos i @_lagastronomica en el marc del festival #somcultura del Patronat de turisme @costabravapirineu. Una gran experiència! #ullastret #ibers #indiketes #arqueologia #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaantiga#menjardecollons #cuinaambflors #baixemporda #costabrava
Targeta postal de fotografia Granés del paratge d Targeta postal de fotografia Granés del paratge de Treumal de Calonge a principis de la dècada de 1950. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge i Sant Antoni: estiuejants a Treumal (1889-1936)" d'Esther Loaisa i Joan Molla (Ateneu Popular de @calongesantantoni). Podeu llegir l'article al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #calongeisantantoni #treumal #platges #costabrava #1950s #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #cultura #historia #patrimoni #turisme #premsacomarcal
"@bodegamasoller, un celler singular i amb una for "@bodegamasoller, un celler singular i amb una forta personalitat", de Pau Roig. Podeu llegir l'entrevista amb Jordi Esteve (gerent), Astrid Caritg (sommelier i responsable comercial) i Marta Arenós (enòloga) al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #torrent #doemporda #vinsdoemporda #vinsdelemporda #gastronomia #cellers #enologia #enogastronomia #costabrava #empordagastronomic
Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @ Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @calongesantantoni durant la celebració del "Cap de setmana del Vi de Pagès 2022", amb el tast exclusiu del vi monovarietal de picapolla moscatella, una varietat blanca de raïm inèdita i mai abans detectada fins a l'estudi iniciat l'any 2019 per Pedro Balda de la @unirioja. Molt bona feina! #videpagès #vinscatalans #pagesia #raim #vinsempordanesos #picapolla #calonge #masmolla #calongeisantantoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"Les esglésies romàniques de Palau-sator: Sant J "Les esglésies romàniques de Palau-sator: Sant Julià de Boada, Sant Pau de Fontclara, Sant Pere de Palau-sator i Sant Feliu de Boada", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #romanic #artromanic #artmedieval #espaismedievals #patrimoni #patrimonicultural #palausator #empordanet #historia #costabrava#raconsemporda #raconscostabrava #raconscomarquesgironines #premsacomarcal #queboniceslempordà
"Laminat d'Emperador amb gingebre i notes herbàci "Laminat d'Emperador amb gingebre i notes herbàcies", de @quimcasellas.casamar (xef del @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinaempordanet #pesca #receptes #gastronomia #empordagastronomic #llafranc #palafrugell #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa