Els Pressupostos Participatius de Palafrugell recullen prop d’un centenar de propostes

Palafrugell.- La primera fase dels Pressupostos Participatius, la que consistia en la presentació de propostes, ha finalitzat amb un total de 92 propostes rebudes. De totes aquestes, més d’un 40% han estat presentades a títol col·lectiu mentre que la resta han estat a títol individual.

En concret, 26 propostes s’han recollit a través de reunions amb consells i òrgans de participació; 22 propostes s’han recollit en paper mitjançant les urnes ubicades a la Biblioteca Municipal i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana; i finalment, han estat 44 les propostes que s’han recollit directament a través de la plataforma Decidim Palafrugell.
Tot aquest procés s’han desenvolupat des de l’1 de febrer al 15 de març, on la ciutadania ha presentat propostes per als Pressupostos participatius de 2025. Podien presentar propostes les persones a títol individual que tinguessin relació amb el municipi de Palafrugell i també a nivell col·lectiu les entitats, els grups de ciutadans i ciutadanes, els centres educatius, els òrgans de participació i els consells de participació.
Amb l’objectiu d’arribar a incentivar la participació a tots els àmbits i segments de població, i amb la idea de comptar amb una amplia participació ciutadana, es va realitzar una campanya de comunicació institucional cimentada en les xarxes socials i el web municipal que ha arribat a un elevat nombre de població. Concretament les publicacions fetes a Instagram en aquest període han arribat a 11.564 persones, i el vídeo explicatiu sobre els Pressupostos participatius ha tingut més de 9.000 visualitzacions. D’altra banda, a Facebook i X s’han obtingut 78.480 i 21.400 impressions dels continguts, respectivament. Paral·lelament, també es va fer una aposta per acostar el procés a la ciutadania amb la instal·lació d’un taula informativa a plaça Nova durant dos cap de setmana.
A partir d’ara, concretament des d’ara i fins al 15 de juliol, s’obre el període per tal d’analitzar les propostes rebudes. D’aquesta manera es farà un estudi de viabilitat de les propostes a nivell tècnic i un debat ciutadà per escollir les propostes que, en el següent pas aniran a votació per part de la ciutadania. Unes votacions que tindran lloc passat l’estiu, concretament entre el 15 de setembre i el 15 d’octubre.
L’Ajuntament de Palafrugell va posar en marxa els Pressupostos Participatius amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en les decisions municipals. D’aquesta manera, la ciutadania pot proposar i decidir en què invertir un total de 310.000 € del pressupost municipal de l’any 2025.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, inversions, Palafrugell, participacio ciutadana, pressupostos participatius, propostes, serveis, societat
Notícia anterior
Més d’un centenar de persones a una emotiva celebració del “Vermut amb Vers” a la Biblioteca Lluïsa Durant de la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
Neix l’Aparador, el festival de propostes artístiques emergents a Calonge

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes