Els rellotges s’endarrereixen una hora la matinada de diumenge

Catalunya (ACN).- La matinada d’aquest diumenge es canvia l’hora i quan siguin les tres s’haurà d’endarrerir el rellotge a les dues. El canvi a l’horari d’hivern podria ser el penúltim si finalment s’aplica la decisió que va prendre el 2019 el Parlament Europeu per acabar amb l’adopció, cada primavera, de l’horari d’estiu.

Aquesta setmana, un grup d’experts, en el marc de la “Time Use Week” ha demanat al Consell de la Unió Europea acabar amb el canvi d’hora. Per facilitar la seva posada en marxa ha elaborat un pla de transició per tal d’establir zones horàries naturals de forma permanent a Europa. Proposen que Bèlgica, França, Grècia, Irlanda, Luxemburg, Països Baixos, Portugal i Espanya endarrereixin els seus rellotges per últim cop a la tardor del 2023.
Els d’experts que plantegen un pla de dos passos. En el primer, tots els països de la UE eliminarien el canvi d’hora durant la primavera i mantindrien l’horari d’hivern. El segon pas només seria necessari per als estats que no es trobarien encara a la seva zona horària natural. Concretament, Bèlgica, França, Grècia, Irlanda, Luxemburg, Països Baixos, Portugal i Espanya endarreririen els seus rellotges per últim cop a la tardor del 2023.

Tags: canvi d'hora, Catalunya, hivern, horaris, serveis, societat, Unió Europea

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La pel·lícula “Suro”, la Confederación Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas i el Futbol Club Barcelona reben el XXX Premi Gla d’Or
Notícia següent
França no preveu reobrir el coll de Banyuls com a mínim fins al 2023 però s’obre a estudiar reobertures parcials

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes