• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Els transportistes gironins demanen als ajuntaments costaners que facilitin la distribució de mercaderies durant la temporada alta

21 de Juny de 2022

Girona.- Asetrans, l’associació de transportistes de Girona, demana als ajuntaments, principalment els de la costa, que els facilitin l’entrega de mercaderies sobretot durant la temporada alta, que té lloc a partir de Sant Joan i fins a finals d’agost.

Els transportistes consideren que durant aquest període “cal ampliar l’horari per carregar i descarregar (recollir i entregar) el material, tenir més places de càrrega i de descàrrega i expulsar els cotxes privats del centre”. L’associació ha participat en un estudi que ha fet arribar a una trentena de consistoris analitzats perquè tinguin “més consciència” i “canviïn” unes mesures de mobilitat que “incrementen la precarització del sector”.
Eduard Ayach, vicepresident d’Asetrans, considera que actualment els consistoris de la costa no estan gestionant correctament la mobilitat de les mercaderies. “S’està acostant la campanya forta i qui realment té les eines de mobilitat són els ajuntaments; cada municipi s’ha blindat amb restriccions. Les places de càrrega i descàrrega són insuficients, amb la Covid es van reduir perquè s’eixamplaven les voreres i ja no s’han recuperat”. També lamenten que, sovint, aquestes places les ocupen vehicles privats. Ayach també creu que “s’han d’ampliar els horaris” per descarregar les mercaderies: “Hi ha poblacions que es pot fer de 8 a 12 h, però hi ha establiments que fins a les 12 no obren i després el transportista es veu obligat a aparcar a 3 km lluny i caminar amb el carretó a 35º en ple estiu. Aquest fet incrementa la precarització del sector, però malgrat això i la falta de conductors, el sector vetllarem per garantir el millor servei”.
Asetrans subratlla que “som empreses de servei públic que som una solució i no un problema i creiem que s’ha d’eliminar el cotxe privat del centre, del particular que ve de vacances, sense pressa i volta per trobar aparcament”. Darrerament i a causa de la Covid-19 també han augmentat considerablement les entregues de paqueteria al sector privat, generant més tràfic d’aquest tipus d’operadors logístics.
Amb aquest estudi l’associació confia que “els ajuntaments agafin consciència que les mercaderies han d’arribar a lloc i que són prioritàries respecte al cotxe privat. Quanta menys estona estiguem per repartir el material, millor per tothom; la productivitat augmenta i no col·lapsem la població”. Ayach afegeix que “hi ha molta diferències en les mesures de cada població; cadascú té el seu pla de mobilitat a mida. Algunes poblacions, per exemple, entre les 10-12 h no et deixen entrar i t’expulsen del centre; altres han instal·lat moltes càmeres amb afany recaptatori per evitar que entris més enllà de l’hora establerta”. Des del Covid i des dels atemptats a la Rambla de Barcelona afirmen que “es vol que les zones del centre quedin sense vehicles i hi ha més restriccions i impediments, com pilones, per circular”.
Asetrans, ha col.laborat a través de la Federació  d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), a realitzar un Estudi estratègic sobre la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM). Anàlisi i Pla de propostes de millora per la Distribució de Mercaderies a la demarcació de Girona. El treball ha permès disposar  de  dades  reals  i objectives  sobre  la  situació  de  la  distribució  urbana  de  mercaderies  (DUM)  a  la demarcació de Girona. La següent fase d’aquest estudi s’està preparant i la intenció és que en els propers mesos Asetrans formi part, com a actor principal juntament amb comerciants i veïns i tots els actors implicats, dels plans de mobilitat de cada ajuntament. L’estudi ha analitzat una trentena de municipis, entitats i nuclis gironins: Portbou, Llançà, El Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Empuriabrava, l’Escala, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Pals, Begur, Palafrugell, Calella, Llafranc, Tamariu, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Castell-Platja d’Aro-S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Puigcerdà, Girona, Figueres, Olot, Ripoll, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà i Banyoles.

Una insuficient organització urbana sobre la  distribució
L’estudi conclou que és urgent una actuació sobre les ordenances i els sistemes reguladors tant sobre la naturalesa de la distribució com dels punts físics de càrrega i descàrrega (CiD). Considera que, en general, hi ha una insuficient organització urbana sobre la  distribució  i  una  falta  d’implicació  per  part  dels  comerços,  de  l’hostaleria  i restauració.
En  aquest  projecte  s’han enquestat a responsables polítics, policies municipals, agrupacions de comerços i titulars empresarials per dur a terme una diagnosi de la situació que respongui a diversos punts de vista, atès que no sempre els criteris són coincidents. Segons  la  informació  aportada  per  la  FOEG, la fotografia actual de la DUM a la demarcació de Girona necessita una actuació conjunta. La reflexió ha de tenir en compte a l’administració, als operadors de transport i a les empreses  receptores i emissores de mercaderies de les demarcacions de Girona afectades. La manca de dades, d’homogeneïtat dels plans de mobilitat urbana i de les ordenances referents a la regulació de la  circulació a la via pública, fan que sigui complicat establir un criteri únic per a la millora d’aquests serveis de distribució de mercaderies.

Asetrans, amb 450 empreses i 3.000 vehicles
L’Associació de Transportistes per carretera de Girona va ser creada l’any 1977 i és la patronal més representativa del sector del transport per carretera, tant de viatgers com de mercaderies de la província de Girona. Està formada per 450 empreses -i 3.000 vehicles- de tots les mides i sectors d’activitat del transport per carretera.
Actualment està presidida per Àlex Gilabert i el vicepresident és Eduard Ayach. Els objectius d’Asetrans són la defensa dels interessos del sector, la seva representació en tots els àmbits socials i polítics en els que pugui tenir interès i la posada en comú de serveis pels seus associats, entre altres. L’associació també realitza una àmplia activitat formativa per a les empreses i treballadors del sector, essent centre autoritzat per impartir els permisos de conducció de vehicles.

Arxivat com a: Comerç, Serveis, Societat Etiquetat com a: ajuntaments, aparcament, asetrans, Comarques gironines, distribució, mercaderies, mobilitat, reclamació, serveis, societat, temporada turística, transportistes

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal
Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola mixta a Bell·lloc, va ajudar a restaurar diversos jaciments prehistòrics... Imatge de l'@arxiu_santacristina que il·lustra l'article "La infància a Romanyà de la Selva al segle XX", de @gloriajaraalberti. El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #romanyadelaselva #santacristinadaro #educació #ensenyament #cultura #historia #infants #infancia #patrimoni #seglexx #costabrava #premsacomarcal
Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal
"Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca "Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" 
#gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #pesca #pescadors #cuinamarinera #sopesibrous #sopadepeix #receptes #cultura #patrimoni #palamos #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palam "Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palamós. Entrevista a Yolanda Casabella Casares, coordinadora de les llevadores", de @rosamariamasana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #salut #maternitat #hospitaldepalamos #naixement #infants #mare #premsacomarcal
"Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon793 "Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon7932. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #sopesibrous #sopes #pesca #peix #sopesdepeix #cuinacatalana #receptes #cuinaempordanesa #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de F "El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de Francesca Ríos i Ullastres (Mestra, Llicenciada en Història- Centre d'Estudis Calongins @colonico1980). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #cultura #historia
#patrimoni #infants #jocsinfantils#jocs #seglexx #fotosantigues #imatgesantigues #costabrava #premsacomarcal
"Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'arti "Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #sopes #gastronomia #receptes #cuinacatalana #cuinatradicional #cuinaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #empordagastronomic #emporda #premsacomarcal
Bones festes i un millor any 2023! #revistabaixemp Bones festes i un millor any 2023!
#revistabaixemporda #empordagastronomic #baixemporda #cultura #historia #gastronomia #patrimonicultural #patrimoninatural #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #premsacomarcal #feliç2023 #bonesfestes #bonnadal
"Els fills de la foscor: nens abandonats o de pare "Els fills de la foscor: nens abandonats o de pares incògnits (segles XVI-XIX)", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #infants #nensabandonats #historia #palafrugell #seglexix #seglexviii #seglexvii #maternitat #poblespetits #parròquies #premsacomarcal
Acabades de sortir del forn! A partir de demà pod Acabades de sortir del forn! A partir de demà podeu començar a trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Infants d'ahir i d'avui" i "Sopes i brous" #cultura #historia #infants #educació #ensenyament #patrimoni #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #sopes #receptes #costabrava #premsacomarcal
"La gamba blanca, la nova promesa del sector pesqu "La gamba blanca, la nova promesa del sector pesquer", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #pesca #pescadors #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinamediterrania #gastronomia #museudelapesca #palamos #costabrava #premsacomarcal
"Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de "Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #cuinatradicional #cuinaempordanesa
#cuinadelesàvies #confitures #gastronomia #homenatge #donesambempenta #donescuineres #gastronomia #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Mascort, Col·lecció privada Mascort, Barcelona. És una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Foixà", de Pau Roig (periodista i escriptor). El podeu llegir al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #foixa #espaismedievals #castellsdelempordà #patrimoni #patrimonicultural #historia #historiamedieval #castelldefoixà #emporda #costabrava #pinturacatalana #fundaciomascort #premsacomarcal #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà
"El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d' "El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d'@adria.rubio.ruart (xef de l'@leixidarestaurant a @visita_peratallada). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaix, "Crònica negra" #peratallada #forallac #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #lacuinadelpeix #menjardecollons #receptes #turbot #peix #pesca #pescadors #costabrava #premsacomarcal
"Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ib "Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ibèrica”: Excel·lent vermut aquest diumenge al migdia al @macullastret de la mà de @iolandabustos i @_lagastronomica en el marc del festival #somcultura del Patronat de turisme @costabravapirineu. Una gran experiència! #ullastret #ibers #indiketes #arqueologia #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaantiga#menjardecollons #cuinaambflors #baixemporda #costabrava
Targeta postal de fotografia Granés del paratge d Targeta postal de fotografia Granés del paratge de Treumal de Calonge a principis de la dècada de 1950. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge i Sant Antoni: estiuejants a Treumal (1889-1936)" d'Esther Loaisa i Joan Molla (Ateneu Popular de @calongesantantoni). Podeu llegir l'article al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #calongeisantantoni #treumal #platges #costabrava #1950s #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #cultura #historia #patrimoni #turisme #premsacomarcal
"@bodegamasoller, un celler singular i amb una for "@bodegamasoller, un celler singular i amb una forta personalitat", de Pau Roig. Podeu llegir l'entrevista amb Jordi Esteve (gerent), Astrid Caritg (sommelier i responsable comercial) i Marta Arenós (enòloga) al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #torrent #doemporda #vinsdoemporda #vinsdelemporda #gastronomia #cellers #enologia #enogastronomia #costabrava #empordagastronomic

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa