Els xiringuitos de Palamós no obren a l’espera de tenir reposta a una sèrie de peticions com la rebaixa del cànon o la pròrroga de la concessió

Adri Cano (La Cometa), Hilari Àlvarez (L’Onada) i Michel Belhous (El refugi). Foto: Ràdio Palamós

Palamós.- Els xiringuitos de Palamós ja fa dies que estan instal·lats però encara no han obert, segons informa Ràdio Palamós.

Amb l’entrada a la fase 2 de la desescalada, ja ho podrien haver fet des del passat dilluns dia 1 de juny, però la manca de resposta de l’Ajuntament a una sèrie de peticions, ha fet que decideixin esperar. Els xiringuitos demanen una rebaixa del cànon anual i que se’ls prorrogui un any la concessió tenint en compte que aquesta temporada començarà tard i serà incerta.
Si no hagués estat pel coronavirus, els xiringuitos de Palamós haurien obert pels volts de Setmana Santa. Aquests dos mesos i mig llargs en què no han pogut treballar els suposa una disminució molt important de la seva facturació i poden provocar que aquest any tanquin amb pèrdues econòmiques importants. Per aquest motiu, han sol·licitat a l’Ajuntament de Palamós una rebaixa en el cànon que paguen anualment, un import que oscil·la entre el 13.000 i els 18.000 euros, així com la pròrroga automàtica per un any de la concessió existent. L’Ajuntament va notificar als xiringuitos que enguany poden ocupar 80 metres quadrats més de superfície a la sorra per tal de mitigar la pèrdua de taules que tindran a causa de les mesures de seguretat que s’implanten per evitar el contagi de la COVID-19. Els responsables de les guinguetes han demanat saber quin import suposarà aquesta ocupació addicional però, tal i com asseguren a dia d’avui, tampoc han rebut resposta per part de l’Ajuntament.

Els xiringuitos hauran d’extremar les mesures de prevenció aquesta temporada. Això suposa distanciar les taules dos metres, així com una desinfecció constant dels lavabos, taules i cadires, després de cada ús. Si això s’hi suma els dos mesos i mig en què no han treballat, la temporada gairebé segur serà deficitària.
Referent a aquestes peticions que fan els xiringuitos de Palamós, l’alcalde Lluís Puig va manifestar a Ràdio Palamós ara fa uns dies, la bona predisposició per part de Costes a reduir el cànon però veu més complicat poder fer una pròrroga de l’actual concessió.
De mitjana, cada xiringuito dona feina directa a unes 10 o 12 persones cada temporada. Guinguetes de la Costa Brava, entre elles de Palamós, s’han unit aquest any a la nova Associació de Xiringuitos de Catalunya, una plataforma que s’ha creat per coordinar esforços i reivindicacions del sector de la restauració de platja.

Tags: ajuntament de Palamós, comerç, coronavirus, desconfinament, palamós, platges, reivindicació, temporada turística, xiringuitos

1 comentari. Leave new

  • Hora seria que l’ajuntament es dediques a resoldre – o ajudar-hi al menys – els problemes dels negocis del poble, derivats del Covid-19.
    Una ruïna per a molts d’ells

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Detenen quatre persones a la Jonquera que amagaven una pistola en el maleter d’un cotxe i 14.500 euros en efectiu
Notícia següent
El projecte ‘Marviva-Upcycling the Oceans’ extreu 58 tones d’escombraries marines a la costa catalana durant el 2019

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes