Sant Pere Pescador (ACN).- L’Associació de Càmpings de Girona (ACG), la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Ambient i la direcció general de Turisme han constituït la comissió del litoral del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà amb l’objectiu de treballar conjuntament per potenciar un turisme “respectuós” amb la natura i trobar “l’encaix” entre l’activitat del sector i la gestió del parc natural.
La comissió servirà de prova pilot amb l’objectiu d’entendre la col·laboració a d’altres zones del territori. La voluntat és abordar les qüestions especifiques de cada àrea; però intentar unificar els criteris d’actuació en tots els parcs naturals.
La comissió que es va crear a finals de l’any passat i ha celebrat la seva primera reunió al càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador, on s’han plantejat les necessitats del sector i s’han fet propostes de millora. A més, s’ha fet una jornada participativa amb tots els càmpings afectats per la influència del parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà.
El president de l’ACG, Miquel Gotanegra, ha valorat molt positivament la primera trobada i ha destacat la importància de la col·laboració entre el sector públic i privat. Gotanegra ha celebrat com un “èxit del sector” la creació d’aquesta comissió que treballarà perquè els càmpings puguin seguir fent compatible la seva activitat amb la conservació de la biodiversitat i crear sinèrgies amb els parcs naturals.
La comissió, que ha acordat tornar-se a reunir a principis de maig, proposa que s’hi sumin la direcció general de la Costa i el Mar de l’Estat i de la direcció general de polítiques de Muntanya i del Litoral de la Generalitat.
Una associació amb 74 càmpings
L’Associació de càmpings de Girona és la més antiga d’Espanya. Els 74 càmpings associats ofereixen més de 120.000 places d’allotjament i representen més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000.